You Know Nothing

Tredje sæson af ’Game of Thrones’ er godt nok kommet op i gear. De første to afsnit havde ganske vist mest karakter af brobyggerafsnit. Der skete ikke så meget, og manuskriptforfatterne skulle tilsyneladende finde et nyt equilibrium efter sidste sæsonens nærmest barokt episke afslutning.

Stilstanden overraskede mig egentlig en anelse. Den tredje bog, ’A Storm of Swords’, er nemlig overlegent den bedste af George R.R. Martins bøger. Noget måtte der derfor være i gære siden at serien ikke rigtig fængede på samme vis som tidligere. Tilbage i 2010 og 2011 havde jeg samme triste oplevelse med de senere sæsoner af ’Lost’, der bare ikke fungerede ligeså godt, hvis jeg skulle vente en uge med at se et afsnit.

Vi holdt derfor et par ugers ’Game of Thrones’-pause for at poole nogle afsnit, så vi rigtig kunne junke tre afsnit i træk. Dét er noget der virker, skulle jeg hilse at sige. Pludselig blomstrede historien op og spændingen steg til uanede højder. Treeren er så langt den mest dystre, ubarmhjertige og blege af sæsonerne. Vinteren kommer som bekendt, og hovedpersonerne udsættes for mangt og meget. Særlig afsnittet ’Walk of Punishment’ er helt exceptionelt ondskabsfuldt. I går forsøgte jeg således at lokke en noget skeptisk indstillet bekendt til at begynde at se serien, og forsøgte i den forbindelse at friste hende med (mild spoiler) incest, afhugne hæder, drager, sex og slavehandel (mild spoiler slut). Er stadig usikker på hvor meget det fristede.

Nej, de holder sig ikke tilbage i den serie. Det mest irriterende lige nu er, at vi nu igen er nødt til at vente et par uger inden næste dosis dunkel fantasy.

Hvis jeg så blot havde ’The Winds of Winter’ at se frem til. Men ak, det har noget nær uendelige udsigter…..

Skriv en kommentar