Venstre

Jeg har en syndflod af meninger om den aktuelle tilstand i mit parti, men det vil næppe gøre en positiv forskel for nogen, at jeg græder alt for meget ud offentligt om dem. Derfor vil jeg blot flygtigt nævne, hvad jeg går op i landspolitisk lige nu.

For det første at Venstre genfinder en liberal politisk linje. Jeg er med på at man er et masseparti, der skal kunne appellere til et bredt felt af vælgere. Men i længden er det uholdbart at være en del af en amorf og brunrød grød sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Venstres partiprogram og ideologi er liberalismen. Det burde afspejle sig i den førte politik.

For det andet at Venstre ikke længere kan betragtes som Danmarks mest ulækre parti. Vi skal væk fra det korrupte, kræmmeragtige, går-den-så-går-den og moralsk anløbne. Jeg er stor fortaler for politiske resultater, pragmatisme og kompromiser, men nu er tiden inde til at opføre sig ordentligt og principfast.

For det tredje at der sker en udskiftning i det lurvede persongalleri, der i alt for mange år har drevet Venstre som en brugtvognsforretning og personlig berigelsesplatform. De fleste mennesker er ikke specielt ideologisk anlagt, de vil blot gerne have en politiker, der er nogenlunde til at stole på og som man tror på vil træffe den klogeste beslutning for det fælles bedste den dag at lokummet for alvor brænder. Er jeg på ideologisk bølgelængde med Mette Frederiksen? Nej. Tror jeg på at hun i svære stunder vil vælge rigtigt? Ja, det gør jeg vel egentlig. Har jeg det på samme måde med Venstres aktuelle ledelse? Hmmmmm …

Kategorier Politik

Skriv en kommentar