i Sport

Ukritisk hyldest til ESPN

Det bedste ved USA? Ikke maden. Ikke naturen. Ikke attraktionerne. Ikke de venlige mennesker. Ikke det lavere prisniveau. Ikke kvalitetsaviserne. Ikke at landet i sig selv er så spændende.

Nej, det bedste ved USA er og bliver ESPN.

Jeg elsker den tv-kanal. Jeg elsker også ESPN2 og collegesportkanalen ESPN-U. Jeg elsker deres episke vinkling af samtlige sportshistorier. Jeg elsker deres storladne portrætter. Jeg elsker deres hæmningsløse dyrkning af sport som kulturelt fænomen. Jeg elsker analyserne, statistikkerne og kommentarerne. Jeg elsker deres dækning af basketball, football, baseball, ishockey og ditto collegesport. Det er lysår sjovere, mere professionelt og mere passioneret end europæiske sportsudsendelser.

Selv når solen bagede udenfor vinduerne på Hawai’i, havde jeg lyst til at se ESPN.

Det var en evig kilde til ny og nørdet viden. Kender I The Fab Five? Hvem mener I at University of Texas bør ansætte som ny træner for footballprogrammet, nu hvor Mack Brown er blevet fyret? Var det en klog beslutning at Mariners tradede sig til Robinson Cano? Og hvad betyder det egentlig altsammen for den fælles amerikanske kulturarv?

Ser I hvilke fascinerende emner, som ESPN tager op og belyser ? Hvis nogen lider af den vrangforestilling, at amerikanerne går op i politik og slige nonsens emner, så tager de fejl. Tværtimod går de op i sport, hvordan det går med deres alma maters sportshold og om hvad det EGENTLIG siger om verden, at Pittsburgh Steelers missede slutspillet for andet år i træk.

Og så siger de, at sport ikke er vigtigt. Pfffh!

Giv lyd fra dig

Comment

  • Related Content by Tag