i Musik

Today will be better, I promise!

En kvik cd-jagt i gĂĄr bød pĂĄ (smĂĄ)glæder og skuffelser. De efterhĂĄnden noget falmede husguder Pet Shop Boys har netop udsendt endnu et remix album, Disco 4, og det er ærlig talt ikke til at holde ud. Som navnet antyder, så er albummet nummer fire i rækken af remixalbums, og jeg tror det er meget fair at sige, at efter de første to, sĂĄ var der ikke grund til at udsende flere. Disco 3 var rædderlig og solgte fortjent ligesĂĄ skidt. Men den slags detaljer tager man sig ikke af nĂĄr man er et fortidslevn fra 80’erne.

For Neil Tennant og Chris Lowe mangler tilsyneladende penge pĂĄ kistebunden, hvorfor de finder det ganske rimeligt, at jeg netop har betalt 150 kr. for en samling af deres aldeles ideforladte, afdankede og gammeldagslydende remix af kunstnere jeg ikke bryder mig om (i.e. Yoko Ono, Rammstein, The Killers, Madonna). Det er et fælt ekko af start 90’er dance/house og det er frygteligt – faktisk nærmest grænsende til det pinlige. Man skulle jo mene, at hele vocoder/stemmeforvrængningstingen gudsketakoglov opstod og døde med Chers ‘Believe’ og Eiffel 65, men nej. Ikke for Pet Shop Boys. Bare pĂĄ med vanten og understreg jeres irrelevans. Jeg kan love jer at det er sidste gang jeg køber noget med jer, bare fordi det er jer. I fĂĄr 1 ud af 6 stjerner. Og det er kun fordi Atomizer – ‘Radiation er det lækreste stykke hedonistiske gaydiscoelectro jeg har hørt længe. Skam jer.

Den canadiske gruppe Stars er anderledes ambitiøst anlagte. De lyder som en liflig blanding af New Order, Lightning Seeds og Saint Etienne – men er blot en smule kedeligere end forbillederne. Der er masser af gode popsange pĂĄ albummet ‘In Our Bedroom After the War’, men der mangler et eller andet. Det er lidt for meget en stiløvelse, som aldrig bliver rigtig nærværende. Det lykkes ikke helt at nĂĄ højderne fra det forrige album ‘Set Yourself on Fire’, som jeg hørte til døde i 200. Det nye er bestemt lytteværdigt, men jeg er bange for at albummet forholdsvist hurtigt ender som sæt-pĂĄ-nĂĄr-du-har-gæster musik. Jeg vil især anbefale sangen ‘The Night Starts Here’. 4 ud af 6 stjerner.

Giv lyd fra dig

Comment

  1. Jamen, gamle jas…

    Hvis du hader Pet Shop Boys sĂĄ inderligt, hvorfor bliver du sĂĄ ved med at finansiere deres otium..? Bare fordi man var god engang er det jo ikke ensbetydende med, at man stadig præstere en trovædig omgang arbejde. Se bare pĂĄ vores allesammens Torsten Jansen, der vist har fĂĄet ørerne grundigt i maskinen med sin nye reklame…. 🙂

  2. Hvad er der nu galt med at reklamere for et realkreditlĂĄn? Bare fordi man er offentlig ansat? Vorherre bevares! Hvis det stod til mig, sĂĄ kunne du – unge fuldmægtige – optræde i en af dine elskede Biva reklamer any day, uden at jeg ville brokke mig det mindste. SĂĄ bare kom i sving!

    Og mht. Pet Shop Boys. Så er far ikke vred. Far er ikke skuffet. Og vil gå op at lægge sig.

  3. …jeg skal give dig Biva…

    Nu ved jeg tilfældigvis – qua mit narkotiske forhold til “Kender du typen”, at ikke endgang Biva-damen herself har Biva-møbler i hjemmet. Hun har nemlig design-møbler til den store guldmedalje. Om det er særlig god reklame for hendes eget firma, skal jeg lade være usagt…