i Fantasy, Nørd, Videospil

Tillykke

Jeg er ved at blive midaldrende. Og ikke kun fordi jeg har kone, barn, evigt ekspanderende bureaukratmave og en tryg lønmodtagertilværelse.

Nej, jeg er en grånende og aldrende mand eftersom det i dag er 20 år siden, at det ubetinget vigtigste videospil i mit liv – Final Fantasy VI – udkom i Japan.

Jeg fik spillet i julen 1996. Sammen med en adaptor (for spillet udkom ikke i Europa, så der skulle et aggregat til for at det amerikanske spil kunne bruges på en europæisk PAL-maskine) købt via postordre hos den myteomspundne butik Fantask i København. Hvilket var meget langt væk for for en intenst nørdet Nintendo Magasin læser i Nordjylland.

Nå, men Final Fantasy VI (og de utallige efterfølgere, som jeg trofast har købt til diverse konsoller) var med til at stimulere min usunde forkærlighed for Japan, japansk popkultur, rollespil og manga. Og jeg bliver stadig varm og glad og krøl-mig-sammen-i-fosterstilling-indeni agtig, når jeg tænker på spillet i dag.

Så for at gøre en lang historie kort: Tillykke Final Fantasy VI. Jeg elsker dig. 20 år er ingen alder. Jeg finder dig frem på min Super Nintendo i morgen, så Arvingen kan blive introduceret til dig.

Giv lyd fra dig

Comment