Tanker om fremtiden

Aalborg er en anden og bedre by i dag end dengang jeg som stud.scient.pol in spe flyttede til København i september 2001. Ikke perfekt, bevares. Byen er stadig et godt stykke fra at være et Richard Florida’sk paradis. Grundlæggende taler vi stadig om en (post)industriel mellemstor by i en afsides beliggende provins i et småbøvet nordeuropæisk land. Det er stadig et sted, som de dygtigste flytter fra for at prøve sig selv af mod andre dygtige mennesker.

Men tingene går fremad.

Universitetet er en evigt ekspanderende institution. De hyggelige caféer dukker op i stadig større antal. Kulturlivet er blomstrende. Shoppingmulighederne er habile. Havnefronten har fået et reelt løft. Desværre med de uniforme og fremmedgørende glas-og-beton jungler man ser alle steder (se: Teglholmen, Islands Brygge), men også med steder, som man rent faktisk har lyst til at opholde sig.

I dag spillede vi eksempelvis basket nede på banen ved Limfjorden i det aldeles sommerlige solskin. Det var en ren fornøjelse. Det burde være åbenlyst, at den gamle stjernespiller fra Bollstanäs SK ydmygede nærværende skribent eftertrykkeligt.

Generelt tænker jeg en del over ‘steder’ og ‘fremtid’ for tiden. Det er afstedkommet af, at jeg aktuelt rejser en del frem og tilbage til København. Årsagen er, at jeg er blevet valgt som tillidsrepræsentant på mit arbejde, hvilket medfører en del kursusaktivitet i besnærende steder som Holte og Snekkersten. Dermed også inkluderet ture til byen, hvor de fleste af mine venner og det meste af min omgangskreds befinder sig.

Selvom det efterhånden er to tumultariske år siden jeg boede i København (først via et år i Bruxelles og så et større flyttecirkus til Hjørring og nu Aalborg), er det stadig stedet, som jeg definerer som ‘hjemme’. Jeg havde en enkelt time til overs efter kurset i onsdags, og det føltes mere rigtigt og hjemligt at kunne gå ned og få sci-fi anbefalinger fra den stærkt mærkelige mand i Fantask, end det gør at bevæge sig rundt i gaderne her oppe nordpå.

Aalborg er med andre ord stadig ikke helt kommet ind under huden endnu. Og hvor skal man bo fremadrettet?

Foreløbig er vi i Nordjylland i hvert fald indtil et godt stykke ind i 2014. Den Bedre Halvdel har fået en introstilling i almen medicin, og generelt er CV-building mulighederne bedre heroppe end i hovedstadsområdet. Men derefter? På et tidspunkt må man selvfølgelig stoppe nomadetilværelsen, men der er mange steder, det kunne være spændende at prøve at bo.

Der grubles stadig.

En kommentar til “Tanker om fremtiden”

Skriv en kommentar