Sweetness

På talrige opfordringer kommer her min lille beretning fra en fantastisk aften i Parken. Tog afsted sammen med Morten fra arbejdet (om end han snart rykker til DI) og to af hans venner. Alle tre er fra Vodskov og tidligere statskundskabsstuderende fra Århus, der nu er flygtet østpå i søgningen efter jobs.

Det er altid lidt af en oplevelse at være til AaB kampe, paradoksalt nok havde jeg næsten glemt hvor sjovt det er at se fodbold live med et hold man reelt holder med. Kan ikke bedømme hvor mange AaB fans der var tilstede, men der er nok tale om nogle hundrede. Ihvertfald var vi i stand til at synge Parken op, på trods af at de 19.500 andre mennesker nok havde andre sympatier end vores. Er meget underholdende at følge de svinere og hylderster som fodboldtilskuere uddeler. AaBs notoriske målmand Jimmy Nielsen er et yndet sang- og råbeemne. Når han står godt, brøler alle ‘JIMMÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆH!!!!!!!’, mens han efterfølgende får en del verbale tæsk for sine mildt sagt elendige udspark. Andre populære skikkelser er den brutalt tacklende Michael Jacobsen og holdets egentlige stjerne Rasmus Würtz (måske bedre kendt som ‘Pølsen’). Endelig er der jo modstanderholdet, i almindelighed blot tituleret ‘Parken Sport and Entertainment’ (ligesom for at understrege at der ikke er tale om en fodboldklub) eller ‘FC Zulu’, når de dyrt indkøbte stjerner spiller som en pose nødder.

Nu gik det jo godt i går, Aab vandt som bekendt 2-0 og spillede tilmed aldeles glimrende. Holdet dominerede i første halvleg, forsvarede sig i anden – og allervigtigst, så kæmpede de en vis legemesdel ud af bukserne. Det var dejligt at se og som skeptisk eksil-nordjyde, så troede man næsten ikke sine egne øjne. Og der blev så frygteligt stille i Parken, måske en indikator på kvaliteten af PS&E’s medløber fans? Derfor skal man ikke undervurdere det rare i at have håneretten på sin side. En stor del af omgangskredsen er af PS&E observans og har tidligere flittigt benyttet de mange lejligheder til at mobbe en hårdtprøvet aalborgenser for hans fodboldpræferencer. Men hævnen bliver sød, gør den!

PS. En ph.d-afhandling fra Institut for Statskundskab i Århus undersøger børns politiske bevidsthed. Til såvel Politiken som Informations store skræk, ville en tredjedel af børnene stemme på Dansk Folkeparti. Men er børn virkelig fødte fascister? Vi bliver beroliget af cand.phil Pia Vedel Andersen: “Som otteårige har børnene endnu ikke en partipolitisk bevidsthed. De har også svært ved at komme med deres egne forestillinger i forhold til for eksempel Det Konservative Folkeparti eller Det Radikale Venstre, mens man ikke behøver samme abstraktionsevne, når det gælder Dansk Folkeparti. Børn elsker Dansk Folkeparti, fordi de allerede som otte-årige har knyttet sig til det sociale begreb ‘dansk’ og samtidig har dannet nogle forestillinger, som kan strukturere deres følelser omkring begrebet. Men det betyder ikke, at de deler holdning med Dansk Folkeparti“. Pyyyyha. Nu fik jeg ellers lige min latté galt i halsen, men heldigvis er Dansk Folkeparti tydeligvis noget der går over med alderen.

Skriv en kommentar