Space Lego

Opdagede ved et tilfælde den ganske vidunderlige Twitterprofil Lego Space Bot. Det er efterhånden så sjældent at jeg bliver barnligt begejstret over ting på internettet (senest var to andre Twitterprofiler: Soviet Visuals og This Brutal House), men billederne af space Lego fra 1980’erne gjorde mig virkelig boblende lykkelig. Se blot her:

‘Invader’ fra 1987

Jeg kan ikke huske præcis hvornår jeg fik ‘Invader’. Men jeg er ret sikker på, at min far havde den med hjem fra en studietur med arbejdet til Hamburg. Det er noget af det Lego, jeg har leget allermest med – og var ret vild med sorte Darth Vader’ske look i Blacktron serien. Inspirationen fra Star Wars kan også ses tydeligt i ‘Alienator’, som jeg ligeledes fik i de år:

‘Alienator’ fra 1988

Mon ikke det er rimeligt at antage, at Legos designer havde nærstuderet de legendariske AT-AT fra Star Wars inden ‘Alienator’ kom til verden? Perlen i samlingen er dog denne episke skabning:

‘Sonar Transmitting Cruiser’ fra 1988

Jeg har ikke noget fornuftigt tal for, hvor meget jeg har leget med den cruiser. Den kan skilles ad, lysene blinker – og den larmer næsten ligeså meget som den dommedagsstøj, som min søns legetøj konsekvent har det med at producere. Den er kort sagt perfekt.

Har I noget favorit Lego?

2 kommentarer til “Space Lego”

 1. Åh, Lego. Det har jeg også leget med i utallige timer (og finder det stadig frem ved lejlighed). Alt det der space/by/teknik-Lego har dog aldrig interesseret mig synderligt – helt fra barnsben var jeg mere til fantasy end sci-fi. 😉

  De to klart vigtigste serier for mig har været ‘Castle’ og ‘Pirates’ (men med underkategorien ‘Islanders’ kan jeg se). Her er bunkevis af nostalgiske følelser forbundet med især mit allerførste Lego-sæt (bliver samlet juleaften 1991) http://brickset.com/sets/6071-1/Forestmen-s-Crossing og perlen i min samling; http://brickset.com/sets/6086-1/Black-Knight-s-Castle

  Herligt indlæg. Har du ikke gemt dit Lego på loftet, så dine børn også kan få glæde af det? 🙂

  Svar
 2. Alt det gamle Lego ligger hjemme hos mine forældre, så håber da at de ikke verfer det ud!

  Jeg var også vild med ridder-Lego (som jeg kaldte det), og kan godt huske Black Knight Castle, som min ven Morten længere oppe af vejen havde. Selv havde vi den her derhjemme: http://brickset.com/sets/6074-1/Black-Falcon-s-Fortress, og jeg var især begejstret for bueskytterne.

  Herhjemme er interessen endnu ikke helt fænget for Lego endnu, men omvendt er sønnen ikke blevet tre år endnu, og mon ikke de får ham indoktrineret i børnehaven?

  Jeg kan godt forstå ud fra et kommercielt synspunkt hvor Lego i disse år kobler sig meget op af DC Comics, Marvel, Disney og Star Wars, men jeg synes der var noget iboende charmerende ved deres egne temaserier. At sidde inde under ‘Castle’-sektionen er virkelig en tur ned af memory lane!

  Svar

Skriv en kommentar