web analytics

Sidste fodboldindlæg i mands minde

Efter den episke (og indtil videre frugtesløse) Ståle-fyring, havde jeg egentlig lovet mig selv ikke at skrive om fodbold i et stykke tid. Men da jeg er et ligeså svigagtigt og utroværdigt bæst overfor mig selv som overfor andre, så er her endnu et i rækken. For sagen er den, at nu hvor diverse fodboldsæsoner kulminerer (og livssituationer ændres), så spenderer jeg tragisk nok en større del af min vågne tid på at reflektere over det, som en fast læser her på stedet konsekvent kalder for ‘inferiøre og ligegyldige fodboldklubber’. Her er mine tanker i smart, letlæst og overskuelig punktform. Ligesom man lærer det på kurser i præsentationsteknik.

FC Hjørring er den nye hipster-klub

 • 1. division er en laber liga.
 • FC Hjørring bliver min nye lokale klub.
 • Karim Zaza (den flotte fyr!) er målmand.
 • Der huserer en forsvarer ved navn ‘FC ‘ i klubben. Det borger for den helt rette portion vold, sex og barnemord.

Hvis alting går, som det ser ud til at ville gå, så rykker FC Köln ned i 2. Bundesliga, mens Greuther Fürth for første gang i historien skal spille i den bedste tyske række.

 • Og hvad så?” vil de fleste normaltbegavede mennesker nu med rette tænke. Jo, såmænd. Det betyder at der bliver underholdende og krasbørstige lokalopgør mellem Köln og Düsseldorf i 2. Bundesliga. Og blodtørstige lokalopgør er noget af det mest vidunderlige i fodbold.
 • Da Greuther Fürth har været en af mine skygge-yndlingsklubber i Tyskland lige siden mit tyske sommerskoleophold hin sommer 1999 i Herzogenaurach, så er oprykningen en moderat stor begivenhed i mit fallitbo af en eksistens.
 • Det betyder samtidig at Henry Kissinger nu ENDELIG får en mulighed for at se sit yndlingsfodbold spille på højeste niveau. Det har han da fortjent, den gamle imperialist.

AaB’s stærkt akavede angriber Nicklas Helenius scorer mål og er ønsket af hollandske klubber.

 • Jeg forstår ikke helt Helenius. Som koncept altså. Han er en lemmedasker at se på, luffer rundt som en forvirret okse, har mærkelige kejtede ben og er pokkers ustabil. Men samtidig scorer han til tider grotesk gode og vigtige mål for AaB. Ville jeg lade ham gå ud med min datter? Ville jeg lade ham køre min bil? Nej. Dertil er han for bøvet. Men jeg er nogenlunde afklaret med at han spiller i AaB’s angreb.
 • Nu kan jeg så forstå, at den hollandske fodboldklub Roda JC (fra byen med det smukt klingende navn ‘Kerkrade’. Hvis ikke det lyder som navnet på en ork-borg i Tolkien, så ved jeg ikke hvad) er interesseret i at rekvirere Helenius, antageligvis for et mindre millionbeløb.
 • Til det siger træner Kent Nielsen: “Nej, vent lige lidt, Nicklas-drengen, du kan altså godt lige spille i min middelmådige fodboldklub i den middelmådige liga et år mere”. Hvortil Helenius svarer noget noget i stil med “Ok, boss!”. I den forbindelse tænker jeg, at han lyder lidt som Rocksteady og Bebop i Teenage Mutant Ninja Turtles tegnefilmene. De sagde også hele tiden “Ok, boss!” på den mest åndssvage måde.
 • Men begge de to gentlemen lyver – og deres mummespil er sørgeligt at se på. Alle ved at AaB’s økonomi er lige til at åbne op og skide i. Der skal sgu nogle penge i klubkassen. Og det skal være snart inden at konkursfælden klapper. Nu hvor man har ladet Chris Rolfe trille granske gratis hjem til Chicago Fire (eftersigende for at lette lønbudgettet), så har AaB tre salgsobjekter: Niclas Helenius, Lucas Andersen og Lasse Nielsen. Og de skal alle tre afsted enten til sommer eller aller, aller senest i næste vinterpause.
 • Så spiller Helenius i AaB efter sommerferien? Vel gør han da ej. Han bliver angriber i en lige-under-middel hollandsk klub. For en sum af rundt regnet 2,5 mio. kr., som AaB siger ja til af ren desperation. Og han kommer siden tilbage til dansk fodbold (måske Horsens eller en lignende non-entitet af en kræmmerklub) som en gumpetung fiasko efter at have siddet på bænken i to sæsoner. True story, dawg.

 

Skriv en kommentar