Savn

Gammel kjærlighed ruster ikke, og da slet ikke når man har i mange år har knuselsket et småobskurt centraleuropæisk land. Af og til kan man blive ramt af akut nostalgi. Således kom jeg i dag for skade atter at surfe rundt på tjekkiske nyhedshjemmesider. Engang gjorde jeg det dagligt, men med tiden opgiver man lidt at følge med i det farceagtige skuespil de kalder ‘tjekkisk indenrigspolitik’. Men hvad sker der så nede i landet, som UM påstår er Danmarks hurtigst voksende eksportmarked blandt de tolv nyeste EU medlemslande? Bær over med mig, og lad os lege at jeg er tilbage i praktikstillingen på ambassaden, og skal skrive et notat omkring de absolut vigtigste begivenheder.

* Der er kommet nye værtinder i nyhederne. Og ikke nok med det, den ene af dem – Renáta Czadernová – er tidligere ‘2. vicemiss’ i den i Tjekkiet MEGET omtalte Miss České Republiky konkurrence! Det kommer dog næppe som den store overraskelse for os, der har erfaringer med at spise morgenmad til TV Nova’s mere eller mindre afklædte vejrværter. Her kan TV2’s ‘upload dine bedste billeder af kastanje-mænd’ godt gå hjem at lægge sig.

* Den daværende premierminister Stanislav Gross blev tvunget til at træde tilbage under mit Prag ophold i foråret 2005, fordi han var en korrupt sleazebag. Men hey. Gæt hvad? Det er han stadig! Surprise!

* Prags turistbureau hedder stadig ‘PIS’. Foriøvrigt i lighed med de to uhyggelige polske tvillingers parti.

* Slavia slog Sparta 2-0 i det store Prag fodbold derby. For at gnide salt i såret, så går det endda også foruroligende skidt for mine yndlinge i Bohemians Praha, imens FC Vysočina Jihlava desværre også stadig roder rundt i 2. division. Ak og ve.

* Der bliver slebet knive til præsidentvalget i 2008. Den gode Václav Klaus må hellere se sig over skulderen.

* HC Sparta Prahas cheerleaders, Ice Cats, har STADIG ikke fået opdateret deres hjemmeside med nye billeder 🙁

Med andre ord, så ligner tingene sig selv i yndlingslandet. Ser snart frem til et besøg dernede igen. Det er ved at være alt for længe siden nu.

PS. Jeg har lige løjet for jer. Faktisk så ER Ice Cats’ hjemmeside blevet opdateret. Og de har endda fået koste og skovle! Wooohooo! 😀

Skriv en kommentar