i Musik

Det var ikke en nem opgave at overse Rolling Stones opdatering af deres absurde ‘The 500 Greatest Songs of All Time’-liste pĂĄ sociale medier i sidste uge. Jeg kunne selvsagt heller ikke dy mig for at gĂĄ en smule pĂĄ opdagelse i det hybristiske projekt. Fik ikke dissekeret samtlige 500 sange, men lavede blot en række uvidenskabelige og metodemæssigt problematiske nedslag.

Det var stærkt desorienterende. Mest af alt savner jeg mening og en relevant mĂĄlestok. AltsĂĄ, kan jeg intellektuelt, emotionelt, moralsk og etisk hĂĄndtere, at Aretha Franklin – ‘Respect’ skulle være den bedste sang nogensinde? Ja, mĂĄske? Det er en vidunderlig evergreen. Men den bedste sang relativt til hvad? Den samlede internationale sangskat? Nr. 2 pĂĄ listen Public Enemy – ‘Fight the Power’ (der har stor musikhistorisk indenfor sin genre, men er det den næstbedste sang nogensinde? Mon dog)? Nr. 9, en Missy Elliott sang? Virkelig?

Lang historie kort finder jeg det dog primært forbryderisk at første Marvin Gaye-sang ikke dukker op før pĂĄ sjettepladsen. Hvis man anvendte et dejligt klassisk John Rawlsk ‘veil of ignorance’-scenarium, og lod den forudsætningsløse lytter bedømme, sĂĄ ville ‘What’s Going On’ ligge øverst. Hver gang.

Giv lyd fra dig

Comment