Sæsonerne

Har aldrig gjort mig i talkshows, hverken danske eller amerikanske. Derfor berører det mig ikke per se, at David Letterman har meddelt sin kommende pensionering i 2015. Men jeg læste et glimrende blog indlæg, der listede en række af de bedste musikalske indslag i hans Late Show. Heraf var et en optræden af den halvobskure Baltimore gruppe Future Islands, der spillede den fremragende ‘Seasons (Waiting For You)’.

Jeg er ikke musikanmelder, og har aldrig magtet at skrive besjælet eller meningsfuldt om musik. Vil derfor nøjes med at citere Bloggers By Choice:

“Et tre minutters vindue til verden er en sjælden mulighed, der skal gribes med begge hænder. Og det gjorde Samuel T. Herring så sandelig, da hans band, Future Islands, optrådte i David Lettermans talkshow i begyndelsen af marts. Med hårgrænsen på tilbagetog, t-shirten stoppet godt ned i bukserne og en dans der mindede om den berusede onkel til familiefesten brændte han igennem tv-skærmen med en optræden, der var alt andet end cool, men til gengæld glødede af sjæl og nerve. Versionen af bandets aktuelle single, ‘Seasons (Waiting on You)’, blev delt flittigt på de sociale medier og gav bandet masser af presse. Og den blev både mit og mange andres første bekendtskab med bandet, der ellers allerede er fire albums inde i karrieren. Men bedre sent end aldrig – det seneste hedder ‘Singles’, er netop udkommet, og byder på strålende, 80′er-påvirket elektronisk pop. Tak til Letterman for at give dem vinduet.”

Beskrivelsen er meget rammende. Forsangeren giver virkelig sig selv 100 pct. i sin episke og storladne optræden og Sofist-agtige dans. Det er som Morrissey, hvis altså ikke at Morrissey altid havde så pissetravlt med at være meta og iagttage sig selv.

Se indslaget her. Jeg garanterer, at det er de bedste tre minutter I vil investere i al overskuelig fremtid.

Skriv en kommentar