i Musik

One day, it will please us to remember even this

Som tidligere nævnt, udgav koncertaktuelle Sufjan Stevens albummet The Avalanche i juli. I dag fik jeg så endelig snøvlet mig sammen til at investere i denne samling ‘Outtakes and extras from the Illinois album’ (ville egentlig have købt den i Stuttgart, men lømlerne i Saturn tog ikke imod Visa…..verden ER af lave!). Sufjan er ikke for alle og enhver. Sangene kan være snørklede, hans stemme vil skræmme en del væk og endelig er hans brug af noget alternative instrumenter – bl.a. banjo(!) – ikke just hverdagskost. I mine forskruede ører er han imidlertid noget nær den mest melodiøse mand der kan støves op i disse år, og jeg har nydt hans tidligere albums Michigan, Illinois og Seven Swans i fulde drag. Det samme kan jeg sige om The Avalanche, selvom den nok mest er for fans. Det er rigtig, rigtig godt, også selvom det i bund og grund er en samling b-sider og kasserede numre. Dog ingen roser uden tårne. Den autoritative hjemmeside for alternativ musik, Pitchfork, skriver i deres anmeldelse, at man med denne udgivelse har nået ‘mætningspunktet for Sufjan Stevens’ lyd’. Et kritikpunkt jeg kun kan tilslutte mig. Ser dog allerede frem til hans næste cd, bliver spændende at høre hvilken retning han bevæger sig i.

* Sufjan Stevens – Pittsfield

* Sufjan Stevens – Holland

Giv lyd fra dig

Comment