Nu kan du få mig så lätt

Så er der mindre end to uger til afleveringen af det famøse speciale. Efterhånden bliver det sværere og sværere at benægte at den der ‘virkelige verden’ truer lige om hjørnet. Inden længe bliver jeg så voksen, så voksen: Tjener penge, får mavesår, hårtab, børn, hus og have i forstæderne, min sjæl dør + jeg begynder at synes det meste nye musik er dårligere end dengang jeg var ung yngre (næh, hov, vent! Det synes jeg jo allerede!). Efter mentalt at have skudt det om bag i hovedet – fortrængninger er jo trods alt min specialitet – så er diverse jobovervejelser nu vendt tilbage. Den gode Nordsborg skubbede lidt til min generelle utilpashed ved ikke at have fremtiden på plads endnu, så ud over et specialemøde og færdigpudsning af specialeperspektiveringen, så er dagen gået med at oprette CV’er på diverse jobportaler. Den slags er slet ikke nemt, især hvis man ikke er så trænet ud i selvpromoveringens ædle kunst. Hvad jeg mener er: Det er sådan set enkelt nok at lave semi-ironiske og kække beskrivelser af sig selv, men når man skal til at fremhæve kompetencer, erfaringer osv. osv. osv., så er det straks en del værre. For hvad kan man egentlig som nyuddannet generalist? Jeg har det i skrivende stund lidt ligesom dengang før jeg fik mit første studierelevante job.  Dengang skulle jeg overbevise om at man skulle ansætte en grøn stud.scient.pol, hvis joberfaringer bød på så eksotiske indslag som ‘rengøringsassistent’, ‘smørrebrødsjomfru’ og ‘Netto medarbejder’. Det lykkedes som bekendt – hvad visse personer i min familie stadig synes er et fantastisk morsomt og ironisk faktum – at blive studentermedhjælp i Kirkeministeriet. Det kan man sige more sig længe over, men egentlig var det fint nok. At have det på CV’et fik mig til Ambassaden i Prag, så man skal bestemt ikke kimse af sit første job – ligesom Stines ansættelse i selvsamme gejstelige ministerium ledte hende til Videnskabsministeriet. Det er da også med de forløb i baghovedet at jeg søger jobs i den kommende tid. Når man først har foden indenfor, så er det som regel nemmere at søge videre. Kryds jeres små pølsehorns-fingre for mig!

Skriv en kommentar