My Parade Of Punk Rock T-Shirts

Ud over de musikalske orakler hinsidans, så har jeg et noget anstrengt forhold til aktuelle skandinaviske musikere. Sverige har jo noget nær monopol på musikalsk talent i vores del af verden. I Danmark kan jeg stort set kun lide Tiger Baby og Nordstrøm, i Norge var Annie vel god i 2004-2005 (hvornår udgiver du nyt, fjolle?!?)….og Finland? Tjah. I min verden består den finske musikscene grundlæggende af de afskyvækkende goth-vrag i H.I.M, The Rasmus, Nightwish og (fnis-fnis) Lordi.

Og så må jeg æde mine fordomme alligevel.

For efterhånden et godt stykke tid opdagede jeg den finske electronicagruppe Regina’s MySpace side – og det var lidt af en åbenbaring. Imidlertid glemte jeg gruppen i al min esoteriske tilbedelse af bands fra Göteborg og omegn – og det fortryder jeg bitterligt nu! Teksterne er på finsk – og er dermed aldeles volapyk – men rytmerne, melodierne og de små plinky-plonky lyde er ubegribeligt catchy. Regina kan med andre ord konkurrere fuldt ud med svenskerne, hvilket er noget nær den største anbefaling man kan få af undertegnede. Og så er de ikke engang nye. Sangene på deres MySpace side er mestendels fra 2005 og kan anskaffes ganske smertefrit via iTunes. Til gengæld var de så rare at indspille en julesangen Näinä mustina iltoina (sic) i 2007. Og lad mig blot afsløre det: Ja, den er fantastisk. Især fordi den lyder som en våd Saint Etienne’91 drøm og fordi man ikke fatter hvad teksten handler om. Giv den et lyt.

Regina – Näinä mustina iltoina

Skriv en kommentar