i Rejser

Han tog et nattog…

Så varer det ikke længe inden jeg sidder i et tog på vej nordpå. Jeg har indtegnet den nøjagtige rejserute på kortet, bare så I ikke er alt for urolige for mig. Det bliver først gang i et årti eller to at jeg skal rejse med nattog, så det kan kun blive en oplevelse for livet. Rygterne vil vide at der er både sne, Systembolaget og tilmed svenskere deroppe. I den forbindelse vil jeg bringe et lille citat fra alkoholmonopolets hjemmeside omkring stress og alkohol:

Stressade människor beter sig som råttor. Alkohol upplevs ha en dämpande inverkan, och vi dricker mer än när vi är harmoniska.”

Aha. Interessant. Forsøg viser at rotter og mennesker begge drikker mere alkohol under stress. Godt nok, det formulerer man så som at stressede mennesker opfører sig som rotter. Så lidt længere nede i artiklen kommer så den løftede pegefinger:

“Resultaten borde få fler att tänka efter. Och ibland kanske avstå från alkohol om de känner att de är stressade och därmed i en utsatt situation. Det finns ju trots allt många andra sätt att koppla av. Dessutom visar annan forskning att man sover sämre med alkohol i blodet.”

Dette, mine damer og herrer, stammer fra en butik der lever af at sælge alkohol. Med andre ord: Butikken advarer mig mod at købe dens varer! Jeg opfordrer ikke til uhæmmet druk, men ærlig talt: Det er da tale om moralisering og patriarkalsk belæring på den der fesne umyndiggørende måde, som kun et vaskeægte socialdemokratisk folkhem kan slippe afsted med. Hvad blev da af det personlige ansvar og det frie valg?

Nuvel, sådan er de nationale forskelle jo – og hvis man kigger på middelevetiden (DK – 75/80, S – 78/83) så har de rare svenskere jo fat i den lange ende. Ligegyldigt hvad bliver det skægt at komme op på slap linie blandt de indfødte. Rygterne vil endda vide jeg skal forbi Åre og se verdensmesterskabet. Kryds fingre for mig.

Giv lyd fra dig

Comment