i Politik

Mangelfuld politisk analyse

Jeg fortryder allerede mit indlæg om Trump forleden. Ikke af et blødende hjerte over at han nu er testet COVID-19-positiv eller fordi indholdet som sådan ikke afspejler mine tanker her og nu. Men det var et indlæg af den type, jeg selv hader og foragter, når andre skriver dem. Grebet af en stemning, udelukkende baseret på holdninger og meget lidt langtidsholdbart. Med fokus på proces og spin fremfor en reel politisk analyse. 

Det er min ambition at blive bedre til at forstå politik, historie og samfund ud fra en ‘Longue durée’-tilgang. Altså en analyse af de langsigtede og tektoniske bevægelser, snarere end et fokus på begivenheder og sager. I det store billede er Trumps arbitrære adfærd, obskønne retorik og spin i mine øjne ikke det vigtige. Det er derimod de langsigtede geopolitiske effekter og de afledte negative konsekvenser for den liberale verdensorden. Den slags gradvise forandringer, som kumulativt ændrer retningen. Og som historikere vil se tilbage på om 10, 20 og 50 år som reelt betydningsfulde.

Desværre er den slags forandringer vanskelige at analysere mens tingene foregår. Men det er det perspektiv, jeg burde forsøge at efterleve – snarere end æh-bæh-buh reaktioner på noget aktuelt.

Giv lyd fra dig

Comment