i Musik

Månedens musik

Månedens musikalske playliste er om muligt endnu mere indstørknet end tidligere. For reelt har jeg ikke lyttet til noget nyt musik. Måske det ændrer sig, når jeg nu er begyndt på arbejdet igen – og derved kan sætte hørebøfferne på under skrivebordsarbejdet. Når det så er sagt, er her mine aktuelle favoritter:

Father John Misty – ‘I Love You, Honeybear’

Et helt og aldeles underskønt album. Jeg er usikker på hvilken genremærkat, der bør hæftes på ham. Folk? Indie? Uanset hvad, så er ‘I Love You, Honeybear’ fuld af sindsvagt stærke, melodiske og vidunderlige kreationer. Hele albummet kan høres her, men ellers så giv indledningsvist den überlumre ‘When You’re Smiling and Astride Me’, det Fleet Foxede ‘Chateau Lobby #4 (in C for Two Virgins)’, semidisco-perlen ‘True Affection‘ eller den Elton John-farvede ‘Holy Shit‘. Samlet set en stærk kandidat til årets album.

 

Håkan Hellström – ‘Håkan Boma Ye!’

7. juni 2014 spillede Sveriges uden sammenligning bedste musiker den hidtil største koncert i Skandinavien foran 69.346 tilskuere på Ullevi i Göteborg. Det har resulteret i en biograffilm og ikke mindst et episk livealbum, som skamlyttes her i husstanden. Jeg elsker Håkan Hellström ubetinget, og han er den musiker der står øverst på min liste over hvem jeg vil se live – også selvom jeg har set ham tre gange før. Jeg er mere fanatisk end teenagepigerne i traileren. Det er lidt sødt, faktisk.

 

Joel Alme – ‘Flyktligan’

Jeg kender ikke rigtig noget til Alme. Google fortæller mig at han har lavet IFK Göteborgs indmarch sang (‘Snart Skiner Poseidon‘), hvilket indikerer en særdeles tvivlsom smag i fodboldklubber. Opdagede hans nye album, ‘Flyktligan’ ved et tilfælde. Det rummer nogle stærke sange.

 

Jesse Boykins III – ‘Love Apparatus’

Boykins har huseret på mine spotify-playlister jævnligt i de senere år. Han er sjasklummer og hans knitrende electro-soul er en lise for sjælen. Lyt eksempelvis til mesterværker som ‘B4 The Night Is Thru‘, ‘Amorous‘, ‘Pantyhose‘ og ‘Tell Me‘. Generelt er hans nye album ‘Love Apparatus’ en vaskeægte fornøjelse, og Boykins er en elsker af de allerfremmeste.

 

Miguel – ‘Coffee’

Det er ved at være længe siden Miguel udgav ‘Kaleidoscope Dream’. Jeg savner ham. Troede egentlig at det nye album var på trapperne, da han offentliggjorde ‘Coffee’ for et par måneder siden. Men sangen er ikke engang i mine streamingtjenester, og han har ikke udgivet noget siden. ‘Coffee’ lover dog godt, så jeg væbner mig med tålmodighed.

 

The Weeknd – ‘Earned it’

Jeg har ingen planer om hverken at se eller læse Fifty Shades, men The Weeknd sangen fra filmens soundtrack er fremragende. Dramatisk og velkomponeret. Er bevidst om at den spilles alt for meget på P3, men det gør ikke sangen ringere. Leo kan også lide at danse til den.

 

Introtemaet til Bamses billedbog

Ja, nu fniser I nok. Men da jeg forsøgte at se et afsnit af Bamses Billedbog sammen med Leo forleden, så slog det mig øjeblikkeligt: Vedkommende der lavede intromusikken må have lyttet til hawaiiansk slack-guitar. Lyt lige til temaet, og lyt så til folk som Dennis Kamakahi og Gabby Pahinui. Der er en direkte forbindelse mellem Bamses hus og Maui. Mærk jer mine ord. I læste det her først.

Giv lyd fra dig

Comment

  1. Hæ, jeg prøvede lige at søge efter ‘Håkan’ her på siden, og jeg har nævnt ham i 26(!) indlæg. Jeg har et helt uironisk fanboy forhold til ham. Det bliver meget patetisk, når jeg i fremtiden tvinger Arvingen til at lytte til musik fra dengang far var ung.

  2. Det er helt skørt, det er fuldstændig gået min næse forbi. Det kan kun gå for langsomt med at indoktrinere arvingen; hvis du går i gang allerede nu, falder det ham måske mere naturligt at lytte til, når han bliver ældre. 🙂

  • Related Content by Tag