Liquidation totale

Endnu en tragisk butikslukning er indtruffet. Jeg sad helt uforvarende på arbejdet igår, da min mobil ringede. Det var en bøs herre fra Casablanca Records på Østerbrogade, som altså godt syntes at jeg liiiiige kunne komme forbi og købe den Gang of Four cd de i tidernes morgen havde bestilt hjem til mig. Nuvel, nuvel – det havde han jo selvsagt en vis pointe i, så efter arbejde drønede jeg forbi butikken. Og hvad opdager jeg?

Casablanca lukker!!!!!1111!!!!!1!!1!!! OMG! OMG!

Jamen…jamen…jamen! Hvad skal jeg nu bruge min penge på? Hvor skal jeg nu gå hen lørdag formiddag? Ganske vist bliver de til en netbutik, men alligevel? Når man nu er en sentimental gammel støder, der rent faktisk godt kan lide at møfle rundt og rode i cd’er, hvad skal man så gøre af sig selv? Måske Casablanca ikke havde den største samling, men de havde ihvertfald mænd med briller og begyndende måne i 40’erne, som kunne blive entutiastiske når man spurgte dem omkring deres yndlings suspekte post-punk band fra 1978. Det er da mere end TP og Fona kan bidrage med.

Nå, intet er jo så skidt at det ikke er godt for noget. I forbindelse med ophøret, sælger de deres cd’er med 50 pct. rabat hvis de er fra 2005 eller ældre. Udover ovennævnte Gang of Four, så fandt jeg lidt juicy stuff med bl.a. Ben Folds Five, Radio Dept. og min nye svenske obsession Jens Lekman.

Det sidder jeg så her og trøster mig med nu, mens de salt tårer triller ned af kinderne. Hvil i fred Casablanca. Vi er stadig nogle der vil savne dig.

2 kommentarer til “Liquidation totale”

  1. En tidligere medarbejder fra Casablanca – en af dem uden begyndende måne, og en del yngre dengang, takker for de sjove og rammende ord. Hilsen fra Andreas.

    Svar
  2. Velbekomme. Selvom jeg (som de fleste andre) har henlagt størstedelen af mit musikforbrug til streaming-tjenester, så savner jeg faktisk stadig den butik.

    Mange gode oplevelser og plader i samlingen derfra.

    Svar

Skriv en kommentar