i Bøger, Livet, Musik

Life Will See You Now

Svigter bloggen for tiden. Siden jeg er blevet lokal- og regionalpolitisk kandidat, kanaliserer jeg det meste af min fritid og kreative skaberkraft ind i politiske budskaber til den langstrakte valgkamp op til november 2017. Og når jeg samtidig reserverer de mere indadvendte og sjælesørgende skriverier til min Evernote-dagbog, så bliver Udkastet fanget midt ude i ingenmandsland.

Men hvad kan jeg så fortælle – på trods heraf?

Joeh, jeg skal til koncert med Jens Lekman i morgen aften. Det glæder jeg mig til, selvom den planlagte koncertmakker ikke kunne alligevel. Jeg sĂĄ Lekman live første gang tilbage i februar 2008, og var helt forelsket dengang. Det var pĂĄ et udsolgt Vega, der gik fint amok. I morgen er det i DR’s koncerthus, hvor jeg ikke tidligere har været til koncert, og derfor ikke for alvor ved hvad jeg skal forvente af.

Læste et overraskende ærligt og introspektivt indlæg pĂĄ Lekmans hjemmeside, hvor han beskrev sine kvaler i den kommercielle og musikalske ødemark han befandt sig i efter det (ogsĂĄ efter min mening) skuffende album ’I Know What Love Isn’t’ fra 2012. Hans nyeste album, ‘Life Will See You Now’, er sympatisk, men har ikke helt bundfældet sig hos mig endnu. Det flyder let og ubesværet af sted, men mangler mĂĄske den der ene (eller to) knivskarpte popperler a la ‘Maple Leaves’, ‘I’m Leaving You Because I Don’t Love You’ eller ‘Your Arms Around Me’. Vi mĂĄ se. Jeg forventer som udgangspunkt en melankolsk oplevelse, hvilket man aldrig skal takke nej til.

Andet?

Har fĂĄet kværnet en række semi-gode fantasy- og horrorbøger henover den seneste mĂĄned. CaitlĂ­n R. Kiernans syrede ‘Agents of Dreamland’, Tom Deadys meget Salem Lot’ske ‘Haven’ og V. E. Schwabs skuffende ‘A Conjuring of Light’. Ingen af dem vil sætte sig dybere spor i min eksistens, men var da udmærket underholdning mens det varede. Bedste bog har været ‘Universal Harvester’ af John Darnielle, om end jeg er usikker pĂĄ om jeg forstod den fuldt ud.

Pt. er jeg på jagt efter noget mere sund og nærende skønlitteratur, som jeg kan blive oprigtigt positivt overrasket og fænget af. Anbefalinger modtages uendelig gerne.

Giv lyd fra dig

Comment

  1. Var det en god koncert? Jeg havde desværre andre planer, selvom det var en af de få koncerter i foråret, jeg meget gerne ville se. Havde det på samme måde som dig (og Lekman selv, åbenbart) med den forrige plade, og den nye har jeg faktisk slet ikke hørt. (Kan godt mærke, at jeg ikke arbejder i en musikforretning mere!)

    Har du læst noget af Brandon Sanderson? Jeg ved virkelig intet om fantasy, men min kusine anbefalede mig hans ‘Mistborn’-trilogi.

    Selvom dine indlæg er sporadiske, er jeg nu altså stadig glad for at følge lidt med. 🙂

    • Jeg var ikke helt ligesĂĄ bjergtaget som i 2008, der var en regulær fest. Han er blevet mere moody, og jeg har fornemmelsen af en kunstner, der befinder sig i lidt af et vadested. Er spændt pĂĄ om han formĂĄr at genopfinde sig selv.

      ‘Mistborn’ er en særdeles glimrende trilogi, der nok er ovre i YA-delen af fantasyspektret. Det mener jeg ikke nødvendigvis som noget negativt, men der er vældig meget kjærlighed og den slags involveret. Sanderson skriver rigtig godt, og hans magi-system er noget af det mest originale, jeg er stødt pĂĄ i nyere tid. Trilogien kan sagtens anbefales.