web analytics

“Lacht doch mal, Leute!”

Nuvel, det lykkedes heller ikke at få fyret Ståle Solbakken i denne omgang. 1-1 resultatet mod Werder Bremen var ganske vist ikke hvad de drømte om i Köln. Tilsyneladende er klubledelsen, tilhængerne og byens boulevard-aviser desværre nået frem til den erkendelse, at klubbens problem ikke er træneren, men derimod hans samling af jævnt inkompetente spillere.

Den stakkels Ståle har sandt for dyden heller ikke omgivelserne med sig.

29 point efter 28 kampe. Klubben er placeret under nedrykningsstregen i Bundesligaen. Måske allerværst: En infantil og smådum spillertrup i intern borgerkrig. Fire spillere blev smidt smidt ud af truppen før kampen mod Bremen grundet illoyal adfærd. Søndag morgen vælger en af stamspillerne så at blive arresteret for spritkørsel. De arme kölnere må efterhånden svede koldsved over den manglende professionalisme i den lokale fodboldklub.

Noget af malaisen må falde tilbage på træneren. Var det begavet at fyre holdets ubetinget bedste spiller (og lokale afgud i Köln) Lukas Podolski som anfører før sæsonen? Var det smart at ville indføre et rigidt spillekoncept, uagtet at man ikke havde spillerne til det? Lever de mon i et parallelunivers i Köln, sådan som Thomas Strunz siger?

Ret skal dog være ret. Kölns spillere kæmpede som besatte i kampen mod Werder Bremen. De havde fortjent mere end 1-1 mod et usædvanligt passivt Werder-hold. Men som Den Bedre Halvdel observant bemærkede det, så er det helt evident, at Köln ikke har ret meget andet i angrebet end Lukas Podolski. Alle spil kører igennem ham. De øvrige offensive tilsyneladende hverken kan eller vil gøre noget selv. Når så forsvaret har det med at være rystende usikkert og med dramaqueen’en Martin Lanig evigt snublende på midtbanen, ja, så forstår man hvorfor at holde ligger hvor det ligger i tabellen.

Men det er nu synd for Köln. Byen har fortjent bedre. Der dukker 50.000 loyale mennesker op til kampen. Stemningen er god, folk er søde.

Næste kamp mod Mainz må siges at være uhyre vigtig for både Ståles job og Kölns status som Bundesligaklub. Hvis det går galt, så står Robin Dutt (den pæne mand!) klar i kulissen til at overtage trænertjansen. Og han har i Freiburg vist, at han kan overpræstere med et begrænset spillermateriale. Der må blive åndet varmt i Ståles nakke for tiden…

4 kommentarer til ““Lacht doch mal, Leute!””

  1. Man har vel stil og klasse. I øvrigt meget imponerende så fremherskende netop tørklæder er i tysk fodboldfankultur. Og fik jeg nævnt, at Den Bedre Halvdel har brummet/nynnet “FC KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖLLE” de sidste mange dage? Den er vanedannende, den sang.

    Svar
  2. Jeg har sågar også iført hende en AaB-trøje i Parken engang. Muligvis burde jeg have set lyset allerede dér.

    Svar

Skriv en kommentar