i Fodbold

Jeg er ikke hävngerrig, men…

Der bygges solidt op til min FC Köln-Kaiserslautern kamp på lördag. Åh, ja, der gör:

To kampe, nul points og otte mål inkasseret. Dette er kendsgerningen for cheftræner Ståle Solbakken i FC Köln. I går tabte klubben med hele 5-1 til Schalke, og Solbakken indrømmer nu, at det er pres på ham, men at han har tiltro til sit eget arbejde.

– Indeni, er det et helvede for mig. Presset på mig er stort, men jeg har tiltro til mit arbejde. Jeg tænker ikke på min personlige situation, så længe jeg tror på mit koncept, udtaler Solbakken ifølge Kicker.

Tänk: Med blot en knivspids held kan jeg med egne ören få den udelte fornöjelse at höre “Solbakken RAUS!” bliver råbt af horderne efter kampen. Måske bliver han verfet ud under mit ophold i Köln? Måske ser jeg ham gå alene, forhadt og foragtet i gaderne bagefter? Måske verden endelig får at se hvilket opbläst og overvurderet gögler han i virkeligheden er?

Det bliver skönt. Jeg håber og beder til en overbevisende ‘Lautern-sejr på lördag.

Giv lyd fra dig

Comment

12 kommentarer

 1. Sikke ham Solbakken kan tale tysk i videoklippet på siden.

  Jeg kan dog samtidig notere mig, at mærkværdige eksistenser i det danske fodboldetablissement i al seriøsitet har ham på listen over potentielle afløsere for Morten Olsen som dansk landstræner: http://www.bold.dk/nyt/Avis-Staale-kan-blive-dansk-landstraener

  Det lyder som en fremragende idé. At få endnu en landstræner der insisterer på rigide spilsystemer og ‘koncepter’ (uagtet at spillermaterialet ikke er egnet til det) lyder som den perfekte måde endelig at få lukket landsholdet ned én gang for alle. Super idé, DBU, kør videre med den.

 2. Kristian, var du mon til stede på stadion?:

  “Fäkalien-Würfe auf Schalke.
  Die rivalisierenden Lager in der Bundesliga gehen dieser Tage nicht gerade zimperlich miteinander um. Während der DFB nach der Schallattacke gegen BVB-Fans Vorermittlungen eingeleitet hat, strengt die Gelsenkirchener Polizei Untersuchungen gegen einige Ultras des 1. FC Köln an. Diese sollen mit Urin und Kot gefüllte Becher in benachbarte Fanblöcke geworfen haben, wohlgemerkt auch in Kölner Bereiche.”
  (http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/vereine/556558/artikel_fc-ultras-werfen-mit-faekalien.html)

 3. Suk. Köln burde være bedre end det. Måske havde de bare drukket for meget og måtte lade vandet. Det er ikke uden grund, de synger:
  Wir lieben das Leben, die Liebe und die Lust.
  Wir lieben das Leben und hab’n immer Durst.

 4. Må indrømme at jeg (endnu) ikke har noget dybere forhold til hverken Köln by eller FC Köln. Hvorfra stammer din kjærlighed?

 5. Først og fremmest:

  http://www.koelntourismus.de/sehenswertes-kultur/der-dom.html

  Kölner Dom er smuk. Punktum. Og derudover indeholder den et lille skrin med knogler fra de tre vise mænd. Ren katolsk nekrofili når det er bedst.

  Derudover er der tæt på kirken to museer, der burde tiltale dig. Et historisk museum om romertiden i Köln og et kunstmuseum med moderne kunst:

  http://www.koelntourismus.de/sehenswertes-kultur/museen-in-koeln/staedt-museen/museum-ludwig.html

  http://www.koelntourismus.de/sehenswertes-kultur/museen-in-koeln/staedt-museen/roemisch-germanisches-museum.html

  En gåtur langs Rhinen og en tur over Hohenzollernbrüche er heller ikke at foragte:

  http://www.koelntourismus.de/stadterlebnis/stadt-des-wassers/der-rhein.html

  Og hvis du har lyst til en anderledes museumsoplevelse:
  http://www.koelntourismus.de/sehenswertes-kultur/museen-in-koeln/private-museen/schokoladenmuseum-chocolate-museum.html

  Så er der selvfølgelig die Altstadt og området nord for Heumarkt med de mange små butikker. Og du må bestemt besøge en af de imposante bogpuschercentraler i gågaderne. Og det er altid interessant at besøge de forskellige Viertels og opsnuse atmosfæren. Området omkring Chlodwigplatz er et reelt “little Italy”. Der findes jo godt 50.000 italienere i Köln.

  Og drik en Kölsch, det er en slags flad, undergæret øl, der kun må brygges og sælges lokalt. Måske ikke den store oplevelse, men det er billigt, og det hører sig til.

 6. Don’t mention the war!

  Jeg havde lykkeligt fortrængt stedet, indtil du sparkede døren ind til dette såvel fysiske som psykiske traume!