It Must Be Obvious

Det nye Pet Shop Boys album ‘Electric’ udkommer 16. juli – kun små otte måneder siden det forrige album ‘Elysium’. Sidstnævnte var en lidt fersk og farveløs omgang. Enkelte stærke sange i form af electropoppere som ‘Leaving’ og ‘Invisible’, men ellers ikke noget, der fik pulsen op over det selvdøde. Det samme kunne man faktisk sige om de forrige albums ‘Yes’ og ‘Fundamental’. Vi skal tilbage til ‘Release’ fra 2002 for at finde deres seneste vaskeægte vellykkede album – sådan nogenlunde nøgternt vurderet.

Det er derfor første gang i efterhånden mange år, at jeg er oprigtigt spændt på et PSB album. De har lækket en del lydbidder fra ‘Electric’ de seneste par måneder. For mig er det nye album ganske forbuden frugt, da der er tale om en tilbagevenden til den mere techno/rave-agtige lyd fra start-90’erne. Som jeg sådan set godt kunne lide. Den slags musik, der er energifyldt og endog særdeles heftigt at cykle til arbejde til, men som en granvoksen, småborgerlig og emotionelt hæmmet mand ikke rigtig kan lytte til i offentligheden.

Måske det bedst udtrykkes i den første single ‘Vocal’, der ret beset kunne have være lavet af Medina, men bare bedre. Vi er ikke langt fra Marusha, Dune , det tidlige Moby (tænk ‘Everything Is Wrong‘ perioden) og det øvrige preussertechno, som jeg labbede i mig i årene 1993-1995. Ikke noget jeg er stolt af, men nuvel, det er en del af min kulturhistorie.

Så jeg er spændt. Meget endda. Det er muligvis det vigtigste synthpop album de sidste 10 år. I hvert fald for undertegnede. I ventetiden tænker jeg en del over, at det til oktober er 23 år siden, at ‘Behaviour’, mit ubetingede yndlingsalbum, udkom.

Ak og ve.

Skriv en kommentar