i Livet

Hvad der gemte sig i dybet…

2. juledag og der ryddes lidt op i de kasser jeg har stående i forældrenes kælder. Især de gamle og småmugne Visa-kort kvitteringer blev anledningen til en uventet rejse tilbage i fortiden. Et skønsomt uddrag fra 1997 til 2001:

30 november 1997, kl. 16.19: Under en tur til New York i forbindelse med forældrenes 25 års bryllupsdag, køber Kåre cd’er med Björk og Pet Shop Boys for $36.77 i Virgin Megastore, Times Square.

18. februar 1997, kl. 15.38: Bedstefar og Kåre er i Cairns, Queensland, Australien. De køber en dykkertur ud til Great Barrier Reef med båden ‘Supercat’. Inkluderet var Reef Tax for 5 AU$, samt øl for 6 AU$. (fantastisk dyk!)

5. juni 1998, kl. 17.10: Under et besøg i Göteborg, køber Kåre cd’er for SEK373 i den legendariske musikforretning ‘Skivhugget’, Masthuggstorget 2.

27. november 1999, kl. 11.02: Kåre er på sko-shoppingtur til Hamburg, men finder også tid til at købe bl.a. Everything But The Girl: Worldwide, Air: All I need og Ben Watt: North Marine Drive i World Of Music, Jungfernstieg 16.

29. oktober 1999, k. 13.46: På studietur til Berlin med tysk højniveau. Bor på vandrehjem og har en fantastisk tur. Køber en Lazio 1999/2000 Europa Cup trøje i Kaufhof på Alexanderplatz for 130 DM.

10. juli 2000, kl. 17.02: På pilgrimsfærd til Santiago de Compestela i Spanien. Undervejs er vi i Bordeaux, hvor jeg investerer i flere Alliance Etnik plader. Er tilsyneladende ret meget til fransk hip-hop og house i den periode. Ihvertfald er det hvad jeg køber i FNAC på hovedstrøget.

9. juli 1999, kl 11.31: Køber et par løbesko i Adidas outlet-store i Herzogenaurach, Bayern. Er på fire ugers sprogskole og kysser med pige nr. to i mit liv. Sweet.

12. august 2001, kl.16.30: Er i London med min søster, bor hos hendes irske veninde Amber på et meget lille kollegieværelse. Skal starte på statskundskab tre uger efter og verden er ung, jeg er sikker på at jeg nok skal erobre den. 11. september er ikke fundet sted endnu og mulighederne synes endeløse. Sender længselsfulde sms’er hjem til en ung dame jeg har mødt i Jomfra Ane Gade ganske få uger før. Køber bl.a. Morrissey, Saint Etienne og Everything But The Girl i HMV, Oxford Circus.

23. oktober 2000, kl. 14.06: Er i Stockholm for at besøge min søster, der er i praktik ved Karolinska. Har i den forbindelse taget et regionaltog til Uppsala for at besøge Charlotte, en svensk Pet Shop Boys fan, jeg havde e-mailet med via deres officielle fanklub. Hun viser mig rundt, det er regnvejr og det hele virker meget gråt. Vi huserer i Uppsala Skivbörs, Svartbäcksgatan 16A og er i biografen for at se ‘High Fidelity’. Charlotte er sød, men vi mistede siden kontakten. I dag ved jeg ikke hvad hun laver. En hurtig google søgning på ‘Charlotte Sjögren’ viser, at der er én af samme navn der læser på universitetet i Uppsala, men jeg ved ikke om det er hende.

1. februar 2000, kl. 16.56: Er i København til Pet Shop Boys koncert. Stadig en af de bedste i mit liv. Det er i Valby Hallen, lyden er af helvede til, men det er ligemeget. Jeg giver hånd til Neil Tennant. Køber You Only Tell Me You Love Me When You’re Drunk i en Axelmusic i Scala.

2o. februar 2000, kl. 12.54: Er på min hidtil seneste skitur. Køber en liftkort-holder til intet mindre en 5 schweizer frank i ‘Titlis Kiosk’, Engelberg.

27. september 1999, kl. 16.50: Investerer i Everything But The Girl: Temperamental i den nu forlængst lukkede M&M Shop, Aalborg. Til dato er albummet det seneste som EBTG har udgivet og jeg er snart træt af at vente på nyt.

25. oktober 2000, kl. 13.27: Hæver 200 kr i en hæveautomat. Af den fremgår at jeg den 29. september samme år fik indbetalt 3055 kr i løn fra Hotel Hvide Hus, Aalborg. Er opvasker dér, indtil jeg skal aftjene min værnepligt i Thisted. Jeg er genert, kejtet og vejer 10 kg mere end nu. Det ændrede sig heldigvis, så jeg nu kun er genert og kejtet. Phew!

Hvad kan man så udlede af denne mildt sagt ikke-kronologiske gennemgang? Jo, for det første har jeg brugt formuer på cd’er. For det andet så må man sige, at jeg fik rejst en del i de år. Det har været mere stille i studietiden (hvis man ser bort fra det halve år i Prag og Japan/Korea turen), hvilket måske kan forklare lidt af min meget omtalte udlængsel…..jeg savner ganske enkelt at rejse og se verden. For det tredje, så er det skægt at iagtage hvor meget man egentlig har ændret sig siden dengang. De fem år sidenhen er gået hurtigt, men jeg er da vist heldigvis vist ikke nær så nørdet og indadvendt som dengang. Håber jeg.

Giv lyd fra dig

Comment