Haven

TV-serien ‘Haven’ er en fin lille guilty pleasure. De to første sæsoner kan ses på Netflix, og hvis man har blot et blot moderat svagt punkt for serier som ‘X-Files’, ‘Warehouse 13’, ‘Dollhouse’, ‘Supernatural’ og ‘Lost’, så kan man trygt blænde op for ‘Haven’.

Jeg har ikke selv læst Stephen King novellen ‘The Colorado Kid’, der er seriens oplæg og inspirationskilde. Men man fornemmer, at der er tænkt grundigt over seriens grundlæggende mysterie, der hele tiden flyder bag ved de som regel udmærkede ‘monster-of-the-week’ historier.

Serien foregår (naturligvis, når det nu er King vi taler om) i en lille by i Maine, hvor den lille by Haven er hjemstedet for en række overnaturlige fænomener – gådefuldt betegnet som “the troubles”. Vi følger FBI-agenten (en demografisk gruppe, der er stærkt overrepræsenteret i amerikanske tv-serier) Audrey Parker, der måske/måske ikke er en metafysisk skikkelse. Serien er ikke verdensklasse, og der er enkelte svage manuskripter af og til. Man fornemmer også, at der lånes med glimt i øjet fra de andre serier. Her midtvejs inde i anden sæson er vi allerede stødt på nogle af genrens absolutte klassikere: En ‘Groundhog Day’ historie, et afsnit om dobbeltgængere samt et afsnit om en kult, der kidnapper børn af gedulgte årsager.

‘Haven’ formår dog som regel at lave små, begavede twists i fortællingerne, så man alligevel brummer tilfredst efterfølgende. Se den, hvis du sætter pris på gode mysterier, hyggelig horror og den afvæbnende humor, der ofte er kendetegnet for tv-serier fra SyFy kanalen.

Skriv en kommentar