web analytics

Good riddance

Skam få den der hoverer over andres ulykke. Men jeg vil da alligevel lige gøre opmærksom på at FC Köln her til aften endelig, endelig, ENDELIG fyrede Ståle Solbakken. Det har jeg ventet tålmodigt på i måneder og atter måneder. Nu kan det kun fremad for Die Geißböcke.

Det eneste, som jeg er oprigtigt angst for i denne glædens stund, er det nagende spørgsmål om hvilken fodboldklub dette fallitbo af en træner nu skal køre i sænk.

Efter med al tydelighed at have demonstreret, at han kun magter at være træner i mindre fodboldligaer (og i en klub med overlegne økonomiske ressourcer), så er der næppe efterspørgsel efter hans begrænsede kompetencer i nogle af de større europæiske ligaer. Fadæsen i Bundesligaen har næppe øget hans markedsværdi.

Jeg forventer derfor at se ham i beskæftigelsesterapi enten her i Belgien (Club Brugge er et godt bud, tænker jeg, de må snart fyre deres eks-kokain sniffende træner Christoph Daum) eller måske Holland.

Men indtil det sker, så vil jeg fryde mig over hans ulykke. Det er så dejligt, når det går onde mennesker dårligt.

2 kommentarer til “Good riddance”

 1. Ak ja – det var jo blot et spørgsmål om tid.

  Desværre kan man ikke tilskrive “Stahlbakken” skylden for al den elendighed, der er blevet gedebukkene til del. Hele organisationen er pilrådden og rådløs. “Wäre es nicht so traurig, man müsste sich totlachen über diesen Dilettantismus”

  http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/567423/artikel_die-kontinuitaet-der-ahnungslosigkeit.html#omfeaturednews

  Mht til fremtiden ville det selvølgelig være interessant at se “Stahlbakken” skabe sig en karriere på at overtage klubber, hvor Daum har efterladt sine hvide fingeraftryk. Han har jo taget hul på forløbet med Köln. Men mon ikke han ender i en norsk bygd, inden året er omme? Molde måske?

  Svar
 2. Nuvel, hvis jeg et kort øjeblik skulle tilsidesætte mit arbitrære had til Solbakken, så har du ret. Det er en gru at læse, at de nu er oppe på træner nummer, hvad, 14 på ti år? Jeg argumenterer ikke for Alex Ferguson’ske tilstande, men der er brug for mere kontinuitet i FC Köln. Og hvordan kan klubbens økonomi egentlig være så ringe? Fundamentet (velstående geografisk beliggenhed, enorm lokal opbakning) burde være til stede for en sund og veldreven klub.

  Bliver interessant at se hvordan holdet reagerer mod M’Gladbach i dag.

  Svar

Skriv en kommentar