Film og TV året 2015

Bedste TV-serie oplevelser

The-Americans-Season-3

Det har ikke været et epokegørende tv-serie år. Mere drift end udvikling. ‘Mad Men’ blev afsluttet fint, synes jeg. ‘Supernatural’ slingrer videre, mens vi er gået mere eller mindre i stå i ‘Haven’, ‘Warehouse 13’, ‘Continuum’. Den Bedre Halvdel og jeg holder stadig fast i ‘Grimm’, ‘Scandal’, ‘Helix’, ‘Sleepy Hollow’ og ‘Strike Back’ sammen, ligesom jeg har haft gode stunder med ‘Narcos’ og ‘House of Cards’ alene. Endelig har vi også haft fornøjelsen af 2,5 sæson af ‘Blacklist’. Så absolut bedste oplevelse var dog de to første sæsoner af ‘The Americans’. Det er en fuldstændig fremragende serie, indtil videre uden et eneste svagt afsnit. Få den dog set!

 

Bedste filmoplevelser

BestEnemies

2015 var endnu et år, hvor tv-serierne fuldstændig skubbede filmene ud på sidelinjen. Jeg så stort set kun ‘Jurassic World’, der så til gengæld var ganske eminent god. Og her til sidst fik jeg også set den interessante dokumentarfilm ‘Best of Enemies’, der omhandler debatterne mellem William F. Buckley Jr. og Gore Vidal op til demokraterne og republikanernes partikonventer i 1968. Generelt er jeg ganske optaget af amerikansk politik i 50’erne og frem, især af de kulturkampe, som også i dag præger debatten derovre. Filmen er værd at se, hvis man har lignende tendenser.

Samlet set et ok tv og film år.

Pt. ser jeg mest frem til at se tv-udgaven af ‘The Expanse’ bogserien, som jeg har læst med stor fornøjelse.

5 kommentarer til “Film og TV året 2015”

 1. Jeg elsker lister! Jeg kommer nok lige til at kommentere på dem alle. Jeg håber, at jeg også finder tid til at lave mine egne lister, men jeg skal lige have færdiggjort et indlæg om Leftovers og Fargo først. For mig har det nemlig været et decideret forrygende serie-år; med de to førnævnte, Transparent, Rectify, Hannibal og The Walking Dead helt i toppen. The Americans holder stadig, men ikke helt som i de første to sæsoner. Grimm gik jeg i stå med efter første sæson, og jeg kan ikke rigtigt blive fanget af Supernatural, selvom jeg har prøvet med tretten-fjorten afsnit. Er Scandal og Helix værd at tjekke ud?

  Svar
 2. Scandal er mere hyggelig end god, vil jeg sige. Helix er FREMRAGENDE, og jeg tror (nej, jeg er sikker på) at du vil kunne lide den.

  Jeg har gemt anden sæson af Leftovers til en passende stund, hvor jeg har tiden til at fordybe mig i den. Kunne rigtig godt lide den første, som var mærkelig på en ubehageligt genial måde. Er lidt bange for hvordan de forvalter arven, geniale serier kan jo køre af sporet (i hvert fald hvis man tror anmelderne af True Detective, har ikke selv set anden sæson endnu).

  Har også Rectify på min liste. Den popper konstant op på de best-of lister, jeg støder på online. Walking Dead har jeg det på samme måde med, som du har det med Supernatural. Har set et par afsnit, men bliver ikke rigtig fænget. Skal jeg bare være mere tålmodig?

  Svar
 3. Jeg har sat Helix på min must-see-liste. Leftovers var godt i første sæson, men anden sæson har simpelthen været helt vidunderlig. Jeg skal nok lade være med at spoile, men det hele hænger bare så godt sammen, og der er en helt særlig stemning over hele sæsonen. True Detective var ikke fantastisk, men heller ikke decideret forfærdeligt.

  Det er svært med Walking Dead. Jeg var ret hooked med det samme, men jeg kender flere, der lige skulle igennem første (og anden, hvis jeg skal være ærlig) sæson, før de blev rigtig grebet. I tredje sæson løfter skuespillet sig virkelig, og på det tidspunkt er man enormt investeret i alle karakterer. For mig har det været noget af det allerbedste TV de sidste år, men måske er det ikke for alle.

  Svar
 4. Det er der flere, der har sagt om Walking Dead. Altså, at det egentlig ikke er en zombieserie, og det ikke nødvendigvis er for gyset at man skal se den, men snarere for dens, ja, drama og menneskelig relationer? To sæsoner er dog godt nok længe at vente. Har set på HBO, at de også har en spin-off serie. Måske man skulle begynde med den.

  Svar
 5. Nej, start endelig ikke med Fear The Walking Dead! Den er ikke i nærheden af at have originalens intensitet, og jeg synes egentlig også det ødelægger lidt af oplevelsen, hvis man kender forhistorien inden. Walking Dead ER en god dramaserie med et fantastisk twist – men det er også noget af det mest gory, blodige og grænseoverskridende, jeg har set på TV. To sæsoner er længe at vente, ja, men første sæson er kun på seks afsnit, og anden sæson er markant bedre. Hvis du ikke er bare det mindste grebet i sæson to, er det nok ikke noget for dig. Jeg elsker den! 🙂

  Svar

Skriv en kommentar