i Fantasy, Nørd, TV-serier

Everything Right Is Wrong Again

De omtaler vist nok Vancouver og Toronto som ’Hollywood North’. Tilsyneladende fordi det er byer, der (ligesom Prag) er relativt billige at producere film/tv i og som kan agere stand-in for andre steder. En lang række af de amerikanske sci-fi tv-serier, som vi kværner så trofast i husstanden i disse år, er optaget i Canada. Det er dog først her for nylig, at vi er begyndt at se de egentlig canadiske af slagsen.

Det sørgelig er nemlig, at mens sci-fi/speculative fiction serieformatet (som ’Lost’ og ’Battlestar Galactica’) med afslutningen af ’Fringe’ i foråret efterhånden er udryddet i de amerikanske kanalers programflade (syfy udgør en sidste hæderkronet bastion), så har de gang i en spændende underskov nord for grænsen. Bevares, man kan godt se, at budgetterne ikke er de samme som i de amerikanske serier, til gengæld er der en fortællerlyst og sære idéer, som ikke er set siden de første sæsoner af ’Supernatural’.

Ved juletid så vi den stærkt underholdende ’Continuum’ på HBO. Første sæson var det rene narko, hvis man ellers kan lide dystopiske fremtidsscenarier og underholdende nørderier. Her i weekenden har vi kastet os over ’Lost Girl’, der vel bedst kan betegnes som en opdateret udgave af ’Buffy’. Vi følger den kvindelige hovedperson Bo (jamen, det hedder hun altså), der er en såkaldt ’Succubus’ og på jagt efter sandheden i et farverigt univers af ’faes’. Det er ikke stor kunst, og det er ikke alle afsnit, der er lige stærke. Men universet er underholdende, persongalleriet farverigt og der er (nogle gange lidt for) rigelige mængder af lumre bemærkninger og velskabte kvinder i læderbukser.

Vi har set første sæson, og vil også med fornøjelse fortære den anden. Serien minder om ’Warehouse 13’ i sin grundnatur, og det er en fremragende guilty pleasure. I fraværet af rigtig gode nye amerikanske serier i disse år (og ’Supernaturals’ falmende tendenser), er det befriende at se, at der stadig ufortrødent laves nørdede tv-serier.

Giv lyd fra dig

Comment