i Bøger

Et stykke fra virkeligheden

Er stødt på en pudsig artikel for nylig om gabet mellem ideal og virkelighed. Den er fra New York Times, og handler om hvor meget folk egentlig læser af bøger:

On average, fewer than half of the books tested were finished by a majority of readers. Most readers typically give up on a book in the early chapters. Women tend to quit after 50 to 100 pages, men after 30 to 50. Only 5 percent of the books Jellybooks tested were completed by more than 75 percent of readers. Sixty percent of books fell into a range where 25 percent to 50 percent of test readers finished them. Business books have surprisingly low completion rates.

Der er tale om en analyse af e-bøger, så det er selvfølgelig muligt at billedet er helt anderledes for de trykte bøger. Men jeg tvivler. Og resultaterne giver mig lidt bedre samvittighed over de begrædeligt mange ikke-færdiglæste værker, som jeg har liggende på min Kindle. Måske jeg blot er ganske normal i den henseende.

Så lidt perspektiverende, når nu vi har fastslået at langt de fleste mennesker faker den: Hvor mange mennesker tror I så egentlig rent faktisk lever det liv, som de søger at portrættere på de sociale medier? Og hvor mange mennesker laver mon egentlig alle de episke og sygeligt æstetisk velanrettede madretter, som selvsamme medier flyder over med (hint: Ikke mange). Vi mennesker er fulde af varm luft og bullshit, folkens.

Giv lyd fra dig

Comment