i Bloggen

Erase/Rewind

Har brugt en del af helligdagen til at pusle om bloggen. Det er min favoritdisciplin, når jeg ikke har noget jeg absolut skal – og jeg gerne vil koble helt af.

Er for det første vendt tilbage til mit gamle design. Jeg har ellers investeret ganske betydelige summer i et par snazzy themes på det seneste, men de lider alle af at være mere moderne og æstetiske end mig.

De præsenterer sådan set teksten på en udmærket og appetitlig måde. Typografien og designet er læskende. Men grundlæggende skal de suppleres af noget, jeg interesserer mig meget lidt for: Lækre billeder til at supplere ordene. Det magter jeg ikke at levere. Det eneste kamera jeg nogensinde har ejet, sidder i min iPhone. Jeg tager simpelthen ikke særlig mange inspirerende eller pirrende billederne, og da slet ikke nok til at holde en visiuelt stimulerende billedeblog kørende. Har derfor brug for et design, der fokuserer på ordene – og kun ordene. Det synes jeg er tilfældet med det nuværende.

Dernæst har jeg ændret mening om arkiverne. For nylig deklarerede jeg ellers frejdigt, at jeg nu havde offentliggjort alle mine skriverier tilbage fra 2005. Det føltes rigtigt dengang, også med mit 10 års blogjubilæet in mente. Men … jeg har fortrudt. Der er simpelthen så meget sniksnak, vås og tidsspecifikt nonsens i 10 års indhold. Og værre: Jeg er ikke særlig anonym i en lang række af de 2000+ indlæg. Det strider mod at jeg gerne vil kunne udfolde mig frit her på Udkastet i et mere eller mindre imaginært anonymt frirum. Derfor går arkiverne nu kun tilbage til og med januar 2012. Det giver mig mere ro i sindet.

Endelig har jeg efterhånden opgivet at holde min offentlige blog kørende ved siden af Udkastet. Jeg har ganske vist tilstrækkeligt på hjertet til at grifle nogenlunde regelmæssigt her, men slet ikke nok til også at holde en mere … professionel blog kørende. Dertil er mit liv ganske enkelt for kedeligt, min indsigt for lille og mine meninger for få. Så jeg regner med at afvikle den inden alt for længe.

Giv lyd fra dig

Comment