En statsminister åbner sit hjerte

Dagens store nyhed i den meget omtalte blogosfære er at den liberale fanebærer og velfærdsstatens bevarer i én og samme person Statsminister Anders Fogh Rasmussen har startet sin egen blog. Jeg har dog indtil videre slet ikke hjernekapicitet eller interesse nok til at forholde mig til substansen i det han skriver. Ligeledes kan en lang række selvbestaltede kommunikationseksperter sikkert belære mig i timevis om, at AFR’s blog skal ses som et noget forsinket forsøg på at hope med på de nye mediers betydning og web 2.0 og bla bla bla. Selv spekulerer jeg mest over hvor meget han selv skriver af indlæggene. Han skal ihvertfald stramme sig gevaltigt an hvis han vil blot tilnærmelsesvist skal kunne matche den svenske udenrigsminister Carl Bildt. Hans blog er ekstremt velopdateret, samt ikke mindst ganske personlig med links til sønnikes blog. Nu ved jeg f.eks. at Unge Bildt ikke er vild med skolen og gerne i spøg vil være lastbilchauffør. Måske usaglig og ubrugelig viden, men det er sådan noget som giver helhedsbilleder.

For det er dét en sand snagemås og voyeur som jeg vil have. Eftersom jeg allerede bliver druknet i politiske oplæg, forslag, information, regler og udtalelser i dagligdagen, så har jeg ikke brug mere af den slags. Til gengæld vil jeg gerne læse om politikernes selvstændige refleksioner, analyser, deres interesser, hvad de brænder for og hvad de laver når de ikke skal levere 10 sekunders budskaber på TV.

Jeg synes f.eks. det er spændende når Gamle Bildt giver sine tanker omkring udviklingen i Kosovo. Det står i skærende kontrast til hvad vores egne Udviklings- og Udenrigsministre kunne bidrage med i deres blogs på Udenrigsministeriets Afrika-satsning. Magen til upersonlige, embedsmandsskrevne ligegyldigheder skal man lede længe efter. Så kære Anders og andre evt. medlæsende politikere: Hvis I absolut vil lave en af de dersens blogs som de unge vil have, så spar mig jeres alenlange politiske indlæg. Hvis bloggens funktion blot er at tjene som en ekstra kanal som I kan lukke det gylle ud som jeres studentermedhjælpere har skrevet for jer, så bliver de ligegyldige.

Og selvom det er sjældent at jeg roser de Radikale, så skal de dog have lidt klap på skulderen i denne affære. I tråd med deres elitære og akademiske bias, så ville de ikke stå tilbage for Landsfaderen i dag, men forkælede de utvivlsomt hungrende masser med en live fotoblog fra deres gruppemøde i dag. Dybt ligegyldigt kan man mene, men sikkert et velmenende forsøg på at bruge nettet som en reel måde at engagere folk på. De ambitioner måtte Statsministeren også gerne have.

Resultatet af dagens gruppemøde er dog svagt tragikomisk. Man fordelte ordførerskaberne i Folketingsgruppen og dannede samtidig nogle temagrupper. De lader ikke Tour de France meget efter. Tillad mig at præsentere: ‘Team klima, miljø og økologi’, ‘Team international’, ‘Team økonomi’, ‘Team velfærd’ og endelig ‘Team udlændinge, ret og kultur’. De nuværende professionelle cykelhold får – doping eller ej – svært ved at konkurrere med de radikale navne. Ja, man sidder jo helt her og savner de gamle cykeldage, hvor glorværdige hold som ‘Team Chicky World’ hærgede landevejene. De eneste der vel i dag kan fravriste de Radikale førstepladsen over tåbelige navne er ‘Team Designa Køkken’. Vi får at se hvordan det spænder af.

Skriv en kommentar