Eksileret

Er ikke gået fra jer. Ikke helt i hvert fald. Men er dog rejst væk her i efterårsferien. Er i Halmstad, hvor jeg besøger den bedre halvdel under hendes klinikophold på hospitalet heroppe.

Det har været en storslået weekend. Vi har luffet rundt inde i den hyggelige bykerne, løbet en tur langs Kattegat, nydt det nærmest overnaturligt skønne efterårsvejr, spist rigeligt med god mad, drukket kaffe, sovet eftermiddagslur, set ’Supernatural’, gået ture, læst i Olof Palme biografien og sågar fået investeret i det lokale fodboldholds hjemmebanetrøje. At sidstnævnte fodboldhold så noget usolidarisk valgte at belønne mit modige udspil med at tabe 0-2 til Mjällby, det er jo blot en parantes i den store fortælling om en dejlig weekend.

Vi bor på det vandrerhjem, hvor Maria er indkvarteret under sit ophold. Her er fint og rent og ikke færre end tre kaffemaskiner. De øvrige beboere er ligeledes medicinstuderende, så det er nærmest en lille dansk-svensk lejrskole – om end af noge nørdet karakter. Lige nu er her dog dødeligt stille eftersom de alle er afsted på hospitalet. Det passer migdog  fint, da jeg så kan slubre kaffen i fred plus så småt kan få begyndt på Halmstad-besøgets andet formål: Læsning til HD-eksaminerne.

Det er en slet skjult hemmelighed, at min læse- og opgaveløsningsindsats på Købmandsskolen har været af noget svingende kvalitet dette semester. Tanken er derfor, at de kommende fire dages ophold i et svensk refugium skal rette op på misæren. Lige nu ligger bøgerne ovre på Ikea-hylderne (ALT er lavet af Ikea i dette land!), og kigger flirtende på mig. Må hellere se at gengælde deres kærlighed.

Skriv en kommentar