Efterfest

Hvordan har du det med kl. 7.13 om morgenen? Normalt er omkring det tidspunkt at jeg (med skiftende held) forsøger at overtale mig selv og mit urimeligt dovne legeme til at krybe ud af den lumre dyne, men i dag var det der at jeg ruflede ind under selvsamme dyne for at sove et par timer. Vi arrangerede gallafest lørdag nat, og lad mig blot løfte spændingen med det samme: Ja, det ER amuserende, læskende, morsomt, sjovt, personlighedsudviklende, eksalterende, storslået, lækkert og knuselskeligt at rydde op efter en abefest med 150 gæster. Især meget sent om natten/meget tidligt om morgenen. Prøv det før din nabo!

Bortset fra oprydningen, så var det nu ganske fornøjeligt. Dagen gik med køkkenvagt, oppyntning til festen og besøg af Stine, der også skulle med til festen. Selve festen var spas, fik danset som en gal, gal dingo og konsumeret betydelige mængder alkohol. Resultatet kan næppe overraske: Min søndag er i sjælden grad forløbet med at dvaske og være uproduktiv. Forhåbentlig er jeg mere klar i hovedet til i morgen, de seneste ugers interview rundfart har medført at der sikkert ligger en større arbejdspukkel og venter på mig på arbejdet.

Slutteligt en lille filmanmeldelse, var jo inde at se Little Miss Sunshine med Maria fredag aften. Forinden var vi på Kaffeplantagen på Skt. Hans Torv, en hyggelig lille café der varmt kan anbefales. Dels var deres varme chokolade ikke sådan at spøge med, dels er den røgfri! Normalt er jeg ganske liberal i mine holdninger og mener at folk kan gøre hvad de vil med deres livsstil, mad- og motionsvaner. Men lige netop rygning synes jeg ikke udelukkende er et personligt valg: Rygere overfører sundhedsmæssig omkostninger til mig gennem deres handlinger. Jeg er derfor varm tilhænger af et røgforbud på diskoteker, restauranter, cafeer og værtshuse – tilsyneladende i lighed med de fleste andre danskere. Anyway, pointen med denne lille ekskurs var bare at sige, at Kaffeplantagen er et godt sted. Også fordi det ligger tæt på Empire hvor vi altså så Little Miss Sunshine. Filmen følger en mere eller mindre dysfunktionel familie (teenagesønnen har aflagt et tavshedsløfte pga. Friedrich Nietzsche!), der tager på en længere tur i et faldefærdigt folkevognsrugbrød, da den ni årige datter skal deltage i en skønhedskonkurrence for børn. Det er en underholdende og rørende lille film, som er værd at se alene for dens humor. Dialogerne er tilmed ganske begavede, så ros herfra.

Skriv en kommentar