Den perfekte Tour de tv-serier

Jeg indrømmer gerne, at mine præferencer inden for snart sagt alle områder til tider er både usammenhængende og arbitrære. Således klappede jeg begejstret i de buttede hænder, da Dallas Mavericks forleden vandt NBA-turneringen. Selvsagt fordi jeg afskyr deres finalemodstandere, Miami Heat, men også fordi Mavericks er fra Texas. Og når man har set ‘Friday Night Lights’, står det tindrende klart for een, at Texas er et beundringsværdigt sted.

Fjollet kausalitet, muligvis, men sådan hænger det altså sammen. For en måned siden – før FNL – havde jeg nok været mindre lykkelig over Dirk Nowitzkis excesser og mærkværdigheder. Nu luffer jeg rundt og brummer ‘Texas Forver!’ i tide og utide, mens Den Bedre Halvdel konsekvent tituleres ‘babe’. Noget som hun, overraskende nok, ikke virker til at have særskilt meget imod.

Min passion for tv-serier sætter med andre ord solide fingeraftryk på mine kulturelle præferencer. Den Bedre Halvdel og jeg taler således ofte om, at vi i fremtiden skal lave en ‘Tour De tv-serier’ rundt i USA. Vi skal besøge de lokationer, som optræder i vores yndlingsserier. Det skal helst foregå i en ’67 Chevy Impala. Og hvor er det så henne?

Roswell, New Mexico

Nej, ikke så meget på grund af hele konspirationsteorien om den nedstyrtede UFO. Kun indirekte i hvert fald. Serien ‘Roswell’ kørte i tre sæsoner fra 1999-2002, og jeg var pinligt vild med den dengang. I serien følger man Max, Isabel og Michael, der er aliens (ja!) og går på den lokale high school. Jeg skal ikke kede de få nærværende læsere med en længere gennemgang af seriens ikke særlig dybe handling, men blot notere mig, at der selvsagt indgår kærlighedsforviklinger, onde regeringsfolk og ditto onde modstander-aliens i handlingen. Det er altsammen meget forvirrende. Af bemærkelsesværdige træk ved serien bør nævnes, at den katapulterede sangerinden Dido ind i rampelyset (sangen ‘Here With Me’ er seriens musikalske tema), at jeg var inderligt forelsket i Shiri Appleby samt at hovedpersonen Max blev spillet af den helt ualmindeligt irriterende Jason Behr. I et tilfælde af højere guddommelige retfærdighed, så har han heldigvis ikke haft en karriere af betydningen siden ‘Roswell’. Serien var desværre også Katherine Heigls gennembrud. Nogle af hende vil kende hende som Izzie fra ‘Grey’s Anatomy’. Også Claire fra ‘Lost’ blev set første gang i ‘Roswell’. Set i det lys må nok sige at serien’ er ansvarlig for en del graverende popkulturelle forbrydelser. Hvis man på trods heraf har sindelag for tilgivelse, så kan samtlige afsnit af serien ses inde på YouTube.

Odessa, Texas

Man skulle ikke lige tro det, men faktisk udspringer der hele to serier af Odessa. Den fiktive by Dillon i ‘FNL’ bygger således på Odessa, ligesom at væsentlige dele første sæson af ‘Heroes’ foregår i Odessa. Ja, I husker nok ‘Heroes’? Ikke? Nej? Ok, her er et par stikord: F.a.b.e.l.a.g.t.i.g første sæson. Superhelte, og sådan. Enormt potentiale for at blive historiens bedste adventure/sci-fi serie. Siden gigantisk deroute i kvalitet, for siden blot at udånde efter tre sæsoners uafbrugt styrt ned i afgrunden. Muligvis historiens mest vanrøgtede tv-serie franchise. Men den begyndte altså godt. Og heltinden Claire (hende med: ‘Save the Cheerleader! Save the World!’) vokser op i byen, bl.a. sammen med sin far, den enigmatiske (altså indtil at manuskriptforfatterne får ødelagt figuren fuldstændigt) Noah Bennet.

Baltimore, Maryland

Man ikke sige ‘The Wire’ uden at sige Baltimore. Serien kredser om byen, som vi på fascinerende vis får skildret i alt dens grimhed. Personligt kunne jeg godt tænke mig en tur ned omkring havnen, hvor det er muligt at jeg kan få prygl af grækerne. Subsidiært kan vi smutte forbi City Hall, hvor Clay Davis måske vil sige halløj. Eller sheeeeeeeeeeeeeeit.

Kearny eller Lodi, New Jersey

Det er ikke ganske nemt at vælge hvor man skal fokusere i New Jersey. Særligt ikke som ‘The Sopranos’ entutiast. Således kan man jo vælge Kearny, hvor den fiktive (og legendariske) pork store Satriale’s skulle ligge. Man kan også vælge Lodi, hvor stripklubben Bada Bing! hører hjemme. Decisions, decisions.

Lawrence, Kansas

Lawrence er byen hvor Sam og Dean Winchester voksede op i ‘Supernatural’. Det er også i Lawrence, at deres mor bliver myrdet af en ondsindet ilddæmon. Bare sådan til almen skræk og advarsel.

Er der andre tv-serie steder man bør besøge? Sunnydale fra ‘Buffy’ lader sig jo desværre ikke rigtig gøre (dels er byen fiktiv, dels blev den ødelagt af en hellmouth), men hvor ellers? Er der nogle lokationer fra ‘Lost’ eller lignende mesterværker, som kan meritere et besøg?

5 kommentarer til “Den perfekte Tour de tv-serier”

 1. AAaahhh hvad nice! Glæder mig helt vildt til vores tour de Tv-serier 🙂 Jeg skulle gerne vilje tilføje en tur sydpå til Bon Temps…

  Andre der har idéer?

  Svar
 2. @ Bedre Halvdel: Hvis Alexander Skarsgård er der, så gider jeg altså ikke!

  @ Tine: Godt valg! En dag må jeg se at få krammet Lynch’s mesterværk.

  @ Sven: Du ved lige hvordan du skal pirre min beskidte fantasi, gør du ikke, frække fyr?

  Svar
 3. Jeg kan ikke komme mig over, at du har set “Roswell”! Men tak fordi du kommenterer på Jason Behr og hans utroligt irriterende væsen. Fatter ikke, at folk har så travlt med at hate på RPattz, så længe Behr er iblandt os.

  Nå, men for nu at vise, at jeg bestemt ikke selv er hævet over det der med at se dårlige tv-serier, så vil jeg tilføje Denver, Colorado som punkt på enhver respektabel Tour de TV-serier. Der kan man være heldig at spotte unge og gamle fra Carrington-dynastiet i gadebilledet. Vil man se selve Blake Carringtons mansion må man dog til Californien, hvor “Filoli”-palæet (som blev brugt som location) ligger: http://www.filoli.org/.
  Sådan en tur kunne jeg meget nemt lokkes med på!

  Svar

Skriv en kommentar