De gode, de onde – og de ualmindeligt irriterende!

Det er snart VM-tid og jeg ved, at et af de spørgsmål som nager nærværende læsere er: “Hvem skal vi dog holde med nu hvor Danmark ikke er med?”. Fortvivl ej, thi jeres trofaste orakel er klar med en lille guide til hvilke hold man bør støtte, såfremt man er et respektabelt menneske. Selvsagt vil ingen af de nedenstående hold vinde turneringen (den skal de lemmedaskende brasilianere nok tage sig af), men en skødesløs bemærkning om at I støtter eksempelvis Ghana vil medføre en nærmest afgrundsdyb beundring fra min side.

Ghana: Afrikas ukronede konger og evige underachievers. De har et hav af fabelagtige spillere, men af uvisse årsager lykkedes det bare aldrig for dem at vinde noget som helst. Naturligvis mit yndlingsland i Afrika. De går under tilnavnet ‘Black Stars’ og alene det gør dem jo til turneringens moralske vindere.

Tjekkiet: Behøver jeg sige mere? Jeg elsker de trunter, og selvom Monsieur Nedvěd er ved at være en aldrende herre, så er han stadig den ultimative løvemanke-spiller. Det siger en hel del om min udødelige kærlighed til manden at jeg er i stand til at tilgive hans skift fra Lazio til Juventus. Alt i alt er Tjekkiet mit yndlings europæiske hold.

Korea: Den gav vist også sig selv, selvom de kun lige slår japanerne med et mulehår (alene fordi de koreanske spillere som regel har mere fancy frisurer end japanerne).

Argentina: I den sydamerikanske strid vil jeg altid være på Argentina siden, ikke mindst fordi deres hold er rigt på langt nakkegarn og er fri for æseltænder (læs: Ronaldinho).

Australien: Fordi deres hold hedder Socceroos, plus at jeg ikke kan lade være med at holde med en sikker prügelknabe.

Og hvem skal I så hade? Her er et par gode bud:

Tunesien: Fordi de bare ikke er rigtige afrikanere.

Spanien: Fordi de er det mest overvurderede rakkerpak around.

England: Fordi de er en opblæst omgang vi-lever-i-fortiden tebællere (“jamen, vi vandt jo i 1966 og bla bla bla“). Og deres fans er grimme. Og tykke. Og fylder for meget i Prag.

Brasilien: Fordi de altid vinder og det sletoverhovedetikke er sjovt.

Alternativt kan I jo bare være ligeglade med fodbold, men hvis I i løbet af sommeren støder på undertegnede i færd med lystig nøgendans, kun iført en rød, gul og grøn fjerboa, så er det ganske enkelt fordi Ghana lige har slået Brasilien 4-1 i finalen 🙂

Skriv en kommentar