i Kultur, Livet

But the lie is so much prettier than the truth

Forleden dag åbnede en ny Robert Rauschenberg udstilling på AROS i Århus. Generelt har jeg altid været pjattet med popkunst, men især med Rauschenberg, fordi han på mærkværdigvis altid har kunne forny sig. Jeg anerkender fuldt ud, at Warhol, Lichtenstein, Johns, Rosenquist og de andre er store, men når først deres joke er blevet fortalt een gang (lidt groft sagt: ‘Se, jeg laver overdimensionerede tegneserier’, ‘Næh, hov, se mig: Jeg laver billeder af Campbell supper og Mao Tse-Tsung’), så er der ligesom ikke så meget mere i dem. Rauschenberg kan jeg aldrig blive træt af, han er – utroligt, men sandt – ligefrem i stand til momentant at ophæve mit notoriske had mod installationskunst. Der er et interessant interview med ham på Weekendavisens hjemmeside. Læs det, og bliv klogere på en sær kunstners krogede verden. Hvis nogle vil med på en lille ekspedition til Århus i løbet af sommerferien, så siger jeg ikke nej.

PS. Nu kan jeg huske hvorfor det var at jeg gerne ville læse på Cornell University. Til deres såkaldte ‘Slope Day’ spiller Ben Folds og Talib Kweli….(misundelig rapport fra alle amerikaneres yndlings-hadeuniversitet Duke her)! Hvordan er det nu at KU fejrer deres studerende…?

Giv lyd fra dig

Comment