i Musik

Beatles

Eftersom det har været Beatles-uge på den ældstes skole (og jeg derfor har været tvangsindlagt til lytte til gruppens musik), så røg mine øjenbryn op i nærmest groteske vinkler, da jeg læste dette citat fra Paul McCartney i New Yorker:

“I’m not sure I should say it, but they’re a blues cover band, that’s sort of what the Stones are,”

‘Shots fired!’, eller hvad man nu end udbryder. Jeg er delvist enig. Om end det er en grov og reduktionistik karakteristik af Stones‘ sangkatalog, så vil jeg medgive McCartney, at Beatles var mere originale og tog flere chancer.

MEN: omvendt var og er Stones’ rocksange langt bedre og hårdere end det meste af det infantile skvalder, som Beatles præsterede. En betydelig del af deres ding-dong-dynamolygte popsange/evergreens er uudholdelige. Det kan jeg med autoritet sige efter den seneste uges eksponering.

Og hvis jeg skal være helt ærlig, så vil jeg hellere lytte til Stones i deres prime end Beatles. Mindes ikke jeg i nyere tid frivilligt har lyttet til en Beatles sang for dens egen skyld, snarere end som en nostalgisk kitschøvelse. Så et blues cover band? Ah, Paul. Ikke helt. 

Giv lyd fra dig

Comment