i Science Fiction, TV-serier

Battlestar Galactica

Jeg er nervøs for om tv-serien ‘Battlestar Galactica’ er et af de popkulturelle artefakter, som jeg A) elskede intenst i en periode i mit liv, B) i mit hoved har defineret som eviggyldigt fantastisk og som C) er bedst tjent med ikke at blive genbesøgt (da jeg er bange for at opdage at den ikke er så magisk, som jeg har defineret den som)1.

Når det så er sagt, så blev jeg mere end almindeligt kåd da jeg læste at der er en ny udgave af serien på vej. Den skal laves af skaberen af ‘Mr- Robot’, Sam Esmail, hvilket efter sigende skulle borge for kvaliteten2. Jeg har længe savnet en science fiction tv-serie at blive opslugt af, så udsigten til et nyt besøg til ‘Battlestar Galactica’ universet er meget fristende. Lad os nu se om det bliver til noget.

 1. Den kommer dermed i godt selskab med ‘Dune’-bøgerne, ‘Friday Night Lights’, ‘Casper og mandrilaftalen’ og en del andre mesterværker, jeg har elsket gennem tiden ↩
 2. Jeg har aldrig selv set ‘Mr. Robot’, men anmeldelserne er nærmest uniformt positive. Og på det mere overordnede plan bør jeg vel prise mig lykkelig for at det ikke er J. J. Abrams, der kaster sig ud i at ødelægge endnu en af mine nostalgiske besættelser. ↩

Giv lyd fra dig

Comment

 1. Uh, hvor spændende! Battlestar Galactica var den afgørende faktor i min beslutning om, at sci-fi nok i virkeligheden var meget fedt, så den har også en helt særlig plads i mit hjerte. Har dog heller ikke genset den længe. Og ja, Mr. Robot er ret fedt, synes jeg.

  Efter at min kæreste har fået mig igennem samtlige syv sæsoner af Star Trek: The Next Generation, glæder jeg mig oprigtigt MEGET til Star Trek: Picard næste år. Det tog lige et par sæsoner, men nu er jeg totalt omvendt. (Tonen i Star Trek kan selvfølgelig slet ikke sammenlignes med BG.)

 2. Jeg synes Star Trek er en vanskelig case. Hvad skal man se? Hvor skal man begynde. Det er et så omfattende univers, at jeg nærmest er udmattet allerede fra starten.

  PS. Din kærestes projekt minder om dengang jeg tvang min Bedre Halvdel igennem flere sæsoner af ‘Stargate’. Kommer hun næppe til at tilgive mig lige foreløbigt …

 3. Jeg har haft det på præcis samme måde med Star Trek, så for at overbevise mig, har min kæreste researchet grundigt. Han har selv kun set TNG (som vi lige har genset), men det er tilsyneladende også det bedste sted at starte. Det har i hvert fald været en fornøjelse. Det originale er vist kun for hardcore trekkies.

  Jeg startede med det nye Discovery før jeg havde set TNG, og det var intet problem. Men da jeg så anden sæson (efter at være gået i gang med TNG), var der selvfølgelig flere ting i universet, der gav mening.

  Nu er det heldigvis min tur til at tvinge min kæreste til noget! Snart skal jeg gense Friday Night Lights (for fjerde gang, tror jeg), og jeg GLÆDER mig. Stargate tror jeg aldrig, at jeg finder tid til. 😀