i Samfund

Årets bedste politiske video

Start ugen med lidt kreativ inspiration. Som I sikkert ved, er Super Bowl finalen det mest eftertragtede reklame-slot overhovedet. Derfor laver man hvert år nogle aldeles fremragende reklamer, som alle er dyre, lækre etc.

Årets bedste fra finalen i nat er ubetinget Chryslers fabelagtige ’It’s Halftime, America’. Jeg vil ikke sige så meget andet end at jeg stemmer på Clint Eastwood næste gang.

Eller jo, jeg vil gerne sige mere. Reklamen er genial i sig selv, men det skyldes også at titlen selvsagt er en reference til Reagans legendariske ’It’s Morning Again in America’ video fra valgkampen i 1984.

Det er måske lidt rigelig West Wing over min tolkning. Men seriøst, se det for jer. Flere hundrede millioner mennesker sidder i to minutter i mere eller mindre andægtig tavshed og hører Clint udlægge teksten. Stemmen er næsten for ru, men han virker jo. Også fordi han er vanskelig at placere politisk. Han er jo nok demokrat, men er vel den skuespiller, der appellerer allermest til konservative også.

’Engines roar’ afslutningen er exceptionelt godt skrevet. Dels som reference til Chrysler selv, men også fordi billedet af produktion og industri er milliarder af kilometer væk fra dem, som alle hader: Bankerne, den berygtede ‘1 pct’. osv.

Jeg tror samlet set ikke, at der bliver lavet en bedre politisk video i 2012. Ligegyldigt hvor mange inspirerende taler så end at Obama klipper sammen.

Giv lyd fra dig

Comment

 1. “men også fordi billedet af produktion og industri er milliarder af kilometer væk fra dem, som alle hader: Bankerne, den berygtede ’1 pct’. osv.”

  Men ikke længere væk end at Chrysler og GM også tog store TARP lån i 2009….

 2. Blahblahblah, blahblahblah, amerikansk politik, blahblahblah west wing, blahblahblah republikanere blahblahblah.

  Her er den bedste reklame fra det ulidelige Super Bowl Show:

 3. Jeg er enig. Videoen er fremragende, og nedenstående saetninger saetter sig fast.

  “We get right back up again, and when we do, the world will hear the roar of our engines..”

  ” It’s half time in America. We are afraid, because this is not the game.”