Alt for Alpha

Læste om begrebet ‘to live in a state of perpetual Beta’, altså at man køber en ting eller gadget lige med det samme, at den kommer på gaden – med risiko for at formatet flopper, eller at der bliver udgivet en nyere og bedre udgave af samme produkt. Som følge af sin first mover tendens, ender man derfor med at sidde tilbage med et forældet beta-version produkt.

En af mine kollegaer var med familien i USA for nylig. Selvom han strandede på Island under askeskyens hærgen, så var det nu ikke brok om de onde, onde flyselskaber, der fyldte mest i hans verden på hans første dag tilbage i trædemøllen. Derimod havde han travlt med at fremvise sin nyindkøbte iPad. Magen til barnlig lykke er sjældent set.

Min storebror er lidt i samme skuffe. Han får en ubændig trang til at udskifte sin mobil med få måneders mellemrum. Jeg tror at han pt. er på sin anden eller tredje iPhone. Og det stopper ikke foreløbigt. Vi taler et evindeligt kapløb om at have det nyeste og mest tacky udstyr.

Jeg kommer aldrig rigtig til at forstå det. Måske det skyldes min manglende interesse og ikke-eksisterende fascination for gadgets. Eller måske jeg blot er alt for risikoavers. Jeg ville hade migselv intenst, hvis jeg smed en mindre formue ud på en mobil/PDA, hvis formatet bliver skiftet i næste uge.

Forstå mig ret, jeg var glad for den MiniDisc jeg købte tilbage i 1997, men det var ligesom lidt nedtur efter at MP3-afspillerne (og siden iPod’en) slog formatet ihjel. Samme fornemmelse har ejerne af Betamax maskiner, HD DVD og et utal af videospil konsoller det sikkert. Penge lige ud af vinduet.

Det er sikkert også derfor, at jeg altid er så tung i røven og altid først kommer for sent med på vognen. Fladskærm efter alle andre, afdragsfrit lån efter alle andre. Det bliver næppe undertegnede, der kommer til at tjene penge ved at foretage en ny og banebrydende investering. Jeg er stor fortaler for ny teknologi og forandringer i almindelighed, men i privatlivet er jeg som taget direkte ud af de mest regressive elementer af det gamle testamente.

Kan jeg reddes? Og i så fald: Hvis jeg ønsker at udskifte min efterhånden lurvede iPod Nano, hvad bør jeg så købe?

2 kommentarer til “Alt for Alpha”

 1. If it ain’t broke, don’t fix it.

  Har det på præcis samme måde. Er stadigvæk overordentlig glad for mit B&O MX6000 på drejesokkel.

  Og Minidiscen! Hereuka! Det var det fedeste af det fedeste. Måske kan vi bytte minidiscs en dag? Har nogle hemmelige David Bowie-optagelser.

  Svar
  • Ja, MX6000 var nu en dejlig øse.

   Mine forældre har stadig et eksemplar stående, som her på 20. år stadig har et fortrinligt billede. Personligt følte jeg mig dog en anelse sørgmodig, da jeg så B&O’s avisreklamer for deres nye Beovision 10 til den nette sum af 43.500 kr. Nogle burde fortælle kræmmerne fra Struer, at ingen – selv ikke nyrige kinesere – har tænkt sig at betale så meget for et stykke teknologisk inferiørt isenkram, når man kan få en nysselig high-tech koreaner-skærm til en tiendedel af B&O’s vanvidspris.

   Svar

Skriv en kommentar