All things go

Min kollega er gravid. Ved godt at det helt sikkert er en noget nær verdensomstyrtende oplysning for nærværende læsere, men ja, det er altså sandt. Hun meddelte det i en e-mail i denne uge (overskrift: ‘Baby on board’), hvorefter hun greb chancen for at kunne presse min kontorchef til at give kage til afdelingen. Midt i den maniske kagespisning kom vi naturligvis til at diskutere hvad det lille vidunder skal hedde. Hun var selv ret begejstret for ‘Caroline’, men kan jo f.eks. også finde inspiration i inkassofirmaet Lindorffs opgørelse over hvad de dårligste betalere hedder til fornavn. Ifølge dem er personer der hedder Brian, Heidi, Michael og Pia ganske stærkt statistisk overrepæsenterede i dårlige-betalere kategorien. Michael Lerche Nielsen, lektor ved KU’s Afdeling for Navneforskning (ja, sådan en findes der faktisk) og ‘ekspert i danske runeindskrifter’ benytter lejligheden til at komme i medierne med følgende svada: “Det er ikke rart at hedde Brian. Det er overraskende med Heidi, men måske passer hun meget godt til en Brian. Det er begge navne fra de lavere sociale klasser, hvor man ikke har så meget fantasi, når man døber sine børn og har en tendens til at overforbruge navne. De har ringere indkomster, ser mere Vild med Dans og har åbenbart svært ved at betale regninger”. Udover at man selvfølgelig kan diskutere hvor sympatisk vores runeeksperts udsagn er, så kommer han dog med en interessant lille spydighed til slut: “Om nogle år vil skyldnere måske hedde Victor, Emil og Emma, som folk i lavere sociale lag i dag kalder sine børn”. Så hvad skal man råde sin kollega til? Selv flettede jeg blot næbbet og koncentrerede mig om min muffin (især da en anden kollega foreslog ‘Valdemar’). Men en Brian bliver det nok næppe, hvis jeg kender kollegaen ret.

Turen til Århus gik ellers godt. Henriette er en drabelig chauffør og 7 timer i en bil ER lang tid (især når der er kø ved Vejle!), men vores interview gik over alt forventning. Hylleberg snakkede som et lille vandfald, så det var turen værd. Når man sådan går rundt ovre i universitetsparken i Århus kan man godt blive lidt misundelig på det ‘campus miljø’ de har derovre. Der er noget hyggeligt ved at det er samlet, fremfor at det hele er spredt rundt ligesom her i København. Da jeg kom hjem arbejdede Mads og jeg på bordplanen til gallafesten (det er lidt af et puslespil at få til at gå op!), og hoppede så i seng – så med andre ord en vældig dramatisk fredag aften. Weekenden bliver også stille. Lørdagen er indtil videre gået med en løbetur med Maria (det er så afslappende at løbe i regn og storm), og siden skal jeg gøre lidt rent i jordhulen, vaske tøj og forberede mig på interviews i næste uge. Søndag aften er der den længe ventede Sufjan Stevens koncert i Vega, hvilket jeg har set meget frem til. Opvarmningen er den for mig ukendte St. Vincent, men sangene på hendes MySpace side lyder lovende. YouTube har en masse videoklip af Sufjan live, bl.a. dette hvor han spiller min favoritsang Casimir Pulaski Day. Det bliver en stor, stor søndag aften!

Sufjan er jo igang med sit projekt med at lave et album om hver af de 50 amerikanske stater (indtil nu har han nået Illinois og Michigan…), og inspireret heraf burde jeg vel snart komme med nogle bevingede ord omkring det just overståede amerikanske mid-term valg. Men, men, men….jeg kan næppe skrive noget som andre ikke har sagt før, så vil blot notere mig, at jeg synes det er fint at det amerikanske system nu er normalt igen (hele checks and balances systemet bygger på, at det samme parti ikke kontrollerer både Det Hvide Hus og Kongressen. Med andre ord var Republikanernes dominans hverken normal eller sund, så det er kun godt at demokraterne er tilbage). Og så er Rumsfeldt jo endelig ude. Så kan man næppe bede om mere.

PS. Efter en lille MSN samtale med Daniela i Tjekkiet kan jeg konstatere, at danske navne med relativt lav social status som regel er dem med engelsk baggrund (Ronny, Brian, Kenneth, Johnny etc.), så gælder det samme på tjekkisk! F.eks. er et navn som Klavdia pænt nede på prestigelisten. Interessant! Måske man skulle blive navneforsker.

Skriv en kommentar