i Musik

25 år senere

Opdagede at Depeche Mode ‘Violator’ fylder 25 år i dag.

Orker nærmest ikke engang at skrive det obligatoriske ‘OMG, 25 år, WUUUUT, hvor er jeg blevet gammel!!!!11!1!!!!’, men vil blot ønske tillykke.

Det er et fremragende album. Lyttede lige til det igen, og det er vanskeligt ikke at elske sange som ‘World in My Eyes’, ‘Personal Jesus’, ‘Poliy of Truth’ og (naturligvis) Depeche Modes egentlige Magnum Opus: ‘Enjoy the Silence‘.

Først og fremmest tjener ‘Violator’ dog mest som mit gateway drug til at tale om et andet album, der også fylder 25 år i 2015: Pet Shop Boys ‘Behaviour’.

Jeg burde måske vente til 22. oktober med at grifle min eulogi til dette mit all-time yndlingsalbum. Men jeg kan ikke vente. Jeg elsker det så højt, så ubetinget, så lidenskabeligt, at jeg må tyvstarte.

Hvis man har blot en flig af en svaghed for electropop, så skal man øjeblikkeligt lytte til ‘Behaviour’. Der er ikke en eneste svag sang på albummet. Det er et mesterværk. Pop af allerhøjeste klasse. Og på Spotify kan man endda finde ‘Further Listening’ udgaven fra 2001, fyldt med b-sider og fremragende remixes.

Der er intet, absolut INTET at betænke sig på. Det er 25 år gammelt, men stadig eviggyldigt og, ja, tidsløst fremragende.

Giv lyd fra dig

Comment